Mans Mercedàries fa possible la reconstrucció de dues escoles equatorianes afectades pel gran terratrèmol de 2016

1770
23è Camp de Treball ONG Mans Mercedàries. Equador
23è Camp de Treball ONG Mans Mercedàries. Equador

L’ONG Mans Mercedàries centra aquest any 2017 les seves accions solidàries a l’Equador, amb l’objectiu de reconstruir dues escoles malmeses pel terratrèmol que va patir aquest país de l’Amèrica del Sud el 2016. Des del gener d’enguany s’han iniciat accions per restaurar els dos centres educatius, en els què estudien prop de 800 nens i nenes des de primària i fins a batxillerat. Es tracta de les UE María Mercedes i Mercedes, de Junín i Calceta respectivament, dues petites ciutats de la zona costanera del país separades per tan sols 12 quilòmetres.

El punt culminant de l’acció solidària empesa aquest any ha estat el 23è Camp de Treball, desenvolupat entre el 6 de juliol i el 8 d’agost, i en el què hi han pres part 10 persones. Els cooperants –procedents de Martorell i de Sant Andreu de la Barca- han fet la seva aportació en la reconstrucció de les aules malmeses a les dues escoles, convivint amb els infants i la comunitat educativa dels respectius centres.

El Ton Toset i la Montse Torras, màxims responsable de l’ONG, expliquen en la següent entrevista concedida a Ràdio Martorell com es desplega el projecte i l’experiència viscuda en primera persona a l’Equador.