Mans Mercedàries s’enlaira cap a Angola amb maletes molt carregades de solidaritat

1359

Cinc expedicionaris de L’ONG martorellenca Mans Mercedàries pugen aquest divendres a un avió que els porta cap a Angola, destinació escollida per desenvolupar el 24è Camp de Treball. Fins el 6 d’agost, els voluntaris seran en dos espais. Per una banda, visitaran les obres de la nova escola per a nenes que es construirà a Luanda, principal projecte impulsat el darrer any. Per l’altra, visitaran l’orfenat de Kudielela per adequar les ampliacions a l’orfenat que dirigeix la missionera martorellenca Josefina Cortadella.

Una de les principals preocupacions dels expedicionaris és, segons expliquen els responsables de l’ONG Ton Toset i Montse Torras, “que tot el material que portem superi els estrictes controls, ja que Angola no és un país fàcil”. Gràcies a l’aportació “dels regals que han fet els padrins i els socis de l’ONG, moltes empreses, comerços i particulars i l’Ajuntament de Martorell, portarem moltes coses als infants: material de calçat, xandalls, roba de cada dia, material esportiu i lúdic i també llapissos, retoladors i material escolar”, comenta Torras.

Torras i Toset destaquen que “aquest any hem recaptat més diners que mai de les guardioles solidàries que hem distribuït en molts comerços, i també del teatre solidari”. Tot aquest material, expliquen, “ajudarà a fer la vida una mica més fàcil als nens i nenes que atenem”.

Els expedicionaris de l’ONG arribaran a Angola en dos torns: un de cinc persones que marxa aquest divendres, i un altre la setmana vinent amb dues integrants més. La seva principal missió serà “pintar i adequar la nova ala escolar a Kudielela, que ha estat possible gràcies a Mans Unides. També farem tallers, reforç d’anglès i d’altres assignatures i jocs amb els infants”. Abans, l’ONG passarà per Luanda per veure l’estat de les obres del nou centre escolar que preveuen construir: “en un barri on l’escolarització és de pagament i les famílies envien tan sols un dels fills a estudiar, i mai acostuma a ser una nena. Per això, construirem una escola de quatre aules per a nenes -n’hi podrien estudiar unes 150-, que alhora serà centre d’alfabetització i de promoció de la dona”, explica Toset.

Aquesta mateixa setmana, Torras i Toset van passar pels estudis de Ràdio Martorell per parlar a fons dels seus objectius en el 24è Camp de Treball de l’ONG. Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera: