Mar Franco, ciclista del Martorell Bike Club, guanya la cinquena plaça al campionat del món de XCO

1187

Mar Franco ha aconseguit el cinquè lloc en la franja 35-39 de màsters 30 femenina a la final que es va córrer el 23 d’agost al Canadà. Es tracta del campionat mundial de BTT XCO que va començar el 20 d’agost i acabarà l’1 de setembre i que té lloc entre el Mont Sainte Anne al Quebec (Canadà) i l’estació d’esquí Snowshoe (Estats Units).

Les tres primeres places en la categoria de Franco han estat per a les canadenques Caroline Villeneuve, Josee Heppell i Julie Sanders, respectivament. El temps de diferència entre la guanyadora de l’or i la ciclista catalana ha estat d’11 minuts i 45 segons.

Una cursa amb un alt nivell

Mar Franco admet que va començar la cursa amb un ritme molt alt i intentant situar-se als llocs de prestigi ben aviat. A més, confessa que el seu objectiu era fer un bon inici i no deixar escapar el ritme alt amb què va engegar.

Mar Franco, ciclista Martorell Bike Club

Franco va mantenir-se entre els tres primers llocs fins a la tercera volta, quan la cursa va tenir un gir definitiu. Les forces li van fallar en el pitjor moment, i dues corredores van superar-la, el que la va fer retrocedir fins al cinquè lloc. Però en les dues últimes voltes, la ciclista del Martorell Bike Club va lluitar per la tercera plaça i va igualar posicions a la cursa. “Estic molt contenta amb la cinquena plaça, vaig gaudir molt la cursa, hi havia molt nivell”, ha reblat.

Franco tanca la temporada amb una cinquena plaça al mundial, una medalla de plata al Campionat d’Espanya de BTT XCO, celebrat a Navarra, i una medalla també de plata al Campionat d’Europa XCO, que va tenir lloc a la República Txeca.

Al Canadà, però, no va estar sola. El seu company de club, el martorellenc Israel Núñez, no va classificar-se per a la cita mundial, però va participar en una cursa marató de 80 quilòmetres, la Marathon Raid Vélo Mag, que va disputar-se al mateix lloc de la cita mundialista i va trepitjar el calaix. El martorellenc va ser tercer i va haver de superar algunes avaries mecàniques que, finalment, no el van privar de pujar al podi.