Maria Casas obté el bitllet per a la final del Campionat Femení de Seleccions Autonòmiques de rugby

1147
Maria Casas-RC Martorell (Juan Carlos Ogazón)

La jugadora de l’absolut femení del Rugby Club Martorell Maria Casas serà a la final del Campionat Femení de Seleccions Autonòmiques de rugby, després de vèncer la selecció andalusa (13-24) i remuntar un resultat advers. El combinat català, dirigit per Carlos Juidías accedeix a la final com a campió del grup B. Abans del triomf contra Andalusia, les catalanes van desfer-se de Castella i Lleó en la primera jornada d’aquest torneig.

En el partit davant les andaluses, les catalanes van haver de capgirar un resultat advers. El combinat andalús, que jugava a casa, va establir una renda de 10 a 0 gràcies al domini ofensiu en el primer temps. Abans del descans, les catalanes van reaccionar a temps per ajustar el resultat. En la represa, el conjunt de Juidías va prendre les regnes en atac. Laia Azorín convertia una marca amb què fer el 13-12 i apropar posicions. La bona feina en defensa de les catalanes va evitar més punts de les andaluses i van poder donar la volta al resultat per segellar el seu accés a la final de l’estatal.

Pel que fa a l’altre grup, integrat per Madrid, el País Basc i València, encara no han quedat definits els resultats. El proper 26 de novembre es disputarà la tercera i última jornada, en què es coneixerà el segon finalista d’aquest campionat. La final del torneig estatal es disputarà a València si els dos finalistes són Catalunya i Madrid. Si és el País Basc qui assoleixi la final, enlloc de Madrid, aquesta tindrà lloc a Saragossa. El dia escollit per a la final és el proper 3 de desembre.