Mariàngela Vilallonga visita diferents equipaments culturals de Martorell i es compromet a col·laborar en la seva millora

680
Visita consellera de Cultura. Foto: Grisphoto

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha fet aquest divendres una visita institucional a Martorell per recórrer diferents espais culturals del municipi. Vilallonga s’ha compromès a reforçar la col·laboració amb l’Ajuntament per millorar alguns equipaments, com El Progrés. La consellera ha estat acompanyada del secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González.

“L’alcalde ha aprofitat per demanar que la Generalitat estigui al costat de l’Ajuntament per arreglar algunes coses que encara no estan prou arreglades. El compromís d’aquesta consellera és el d’estar al seu costat perquè El Progrés s’ho val. És un gran teatre centenari que necessita una modernització i esperem poder col·laborar en tot el que ja s’ha arribat a fer”, ha afirmat Vilallonga.

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura

Fonollosa, a més, ha demanat ajut a la consellera per a la Fundació Francesc Pujols, “perquè hem de fer una feina de catalogació i publicació d’uns escrits inèdits trobats”. El batlle s’ha mostrat convençut que la Generalitat “ha tingut una recepció molt positiva de les nostres demandes i segur que seguirem mantenint una bona relació amb la Conselleria de Cultura, com fins ara”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La consellera ha asseverat que “la meva sensibilitat per la Fundació Pujols és alta, ja que he format part de la Xarxa d’Espais Escrits, en la qual hi ha aquesta entitat. M’agradaria molt inaugurar un espai museístic, que és una de les aspiracions de fundació, i intentarem arribar fins allà on puguem”. Vilallonga ha destacat que “és important que hi hagi espònsors privats que hagin apostat, per exemple, per la digitalització del fons. Penso que la unió de públic i privat és fonamental per poder tirar endavant aquest país. No només en la cultura, sinó en tots els àmbits”.

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura

La comitiva ha visitat les instal·lacions d’El Progrés; la seu de la Fundació Francesc Pujols a la Torre de Les Hores; l’exposició XAUS. Censura del desig de Pep Anton Xaus, que roman fins al setembre al Muxart Espai d’Art, i la col·lecció permanent de l’artista martorellenc Jaume Muxart. També s’ha traslladat al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna per veure la mostra ¡Cuba va! Dialogando con músicos cubanos de Juan Miguel Morales, que es pot gaudir fins al 4 d’agost. En aquest indret ha tingut l’oportunitat de trobar-se amb els integrants del Grupo Compay Segundo, que han actuat aquesta nit al festival PAS, concert al qual ha assistit la consellera.

Vilallonga ha felicitat l’Ajuntament per l’organització del PAS. “No hi ha gaires festivals d’estiu gratuïts on pugui accedir tota la ciutadania. És una activitat que els honora moltíssim. Sempre dic que hi ha d’haver una via d’accés democràtica a la cultura, la cultura de proximitat. Com més gent pugui accedir a la cultura, més talent trobarem”.

Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura

“La cultura integral existeix a Martorell. Hi ha talent i hem de fer que tota aquesta cultura de proximitat produeixi el talent del qual hem de viure les generacions futures. Hem de crear els nous Picasso, Miró, Dalí i Gaudí que han de fer que Catalunya sigui puntera en la creació cultural”, ha clos.