Màrius Garcia, tota una vida dedicada al món associatiu i cultural martorellenc

1494

Màrius Garcia i Baeza, va ser nomenat Fill Predilecte de Martorell per l’Ajuntament de Martorell l’any 2016. Fa dècades que organitza tot tipus d’activitats culturals a Martorell, i que hi participa amb la seva coordinació, amb la seva veu, la seva empenta, elegància i generositat. Sempre que se l’ha necessitat, ell ha respost.

Nascut a Martorell l’any 1932, va fundar i dirigir la revista En Equipo (1978), al Col·legi Santo Tomás de Aquino. Aquella publicació tenia una redacció formada per escolars que durant anys van cobrir tot tipus de notícies locals, amb rigor i passió, i fent tasques de redactor, fotògraf, dibuixant o columnistes. Durant aquells anys, Garcia va despertar vocacions diverses, la curiostitat de provar oficis i d’aprendre.

Si parlem de la seva faceta com a activista associatiu, entre els anys 2006 i 2015, Màrius Garcia ha estat president del Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell, envoltat d’un equip d’artesans incansables, molts dels quals encara continuen la seva tasca i, any rere any, renoven les carrosses de la cavalcada i la màgia d’aquella nit. Molts dels quals han volgut ser avui aquí, amb ell. Ho veiem en aquest muntatge audiovisual.

Garcia va estudiar Magisteri a la Universitat de Barcelona; ha presentat el Premi Vila de Martorell en més de vint ocasions; va fundar, amb en Josep Servat, l’Acadèmia Martorell i va ser un dels organitzadors del primer Pessebre Vivent de Martorell, al Santo Tomás de Aquino. Una tradició amb continuïtat a l’Escola La Mercè, on Garcia ha fet de narrador uns quants anys.

Del seu currículum en destaca també el fet d’haver presidit la Creu Roja de Martorell (1995-1997); d’haver fundat la fira Artesanàlia de la Festa Major (2007); d’haver estat un dels responsables que Els Pastorets es tornessin a representar al teatre El Foment; i de ser patró vitalici de la Fundació Francesc Pujols.