Markus D assoleix el Rècord Guinness de pintar el quadre subaquàtic més gran del món

2235
Marc Armengol. Record Guiness
Marc Armengol. Record Guiness

Objectiu fet realitat per l’artista Markus D, qui ahir va superar, a Palamós, l’actual Rècord Guinness de pintar el quadre més gran sota l’aigua. El martorellenc va necessitar uns 50 minuts per pintar un retrat de 4×2 metres a uns 5 metres de profunditat. D’aquesta manera, el pintor apareixerà d’aquí a unes setmanes al web oficial dels rècords més famosos del món.

No li va resultar fàcil a Markus D consumar el repte, malgrat que les condicions meteorològiques exteriors i les de temperatura, llum i corrents marines semblaven favorables a la platja de La Fosca. Tots els preparatius previs a pintar -la immersió del llenç, especialment- es va complicar per a ell i tot l’equip de submarinistes de l’Anemone Diving Center que l’acompanyaven en la performance, que homenatjava la figura de Salvador Dalí.

Markus D

Fruit d’això, la immersió es va fer unes dues hores més tard del previst i Markus D reconeix que “vaig començar a pintar molt ràpid, volia acabar aviat. Això va fer que em cansés molt i que en un moment determinat estigués a punt de deixar-ho córrer. Però aleshores vaig començar a pensar en coses agradables i em vaig recuperar per poder acabar el retrat de Salvador Dalí “.

Markus D

El temps invertit va ser molt inferior a les 2 hores previstes -uns 50 minuts-, i no li va caldre renovar l’ampolla d’aire comprimit de 18 litres, d’una autonomia aproximada d’una hora i quart. Malgrat això, va emergir a la superfície molt marejat i amb malestar físic, però amb el repte fet realitat.

Marc Armengol. Record Guiness
Marc Armengol. Record Guinness

Dotze setmanes per validar el rècord

Amb el pintat d’un quadre de 4×2 metres de dimensions sota l’aigua, Markus D ha batut el rècord mundial que ostentava des de fa 3 anys l’artista libanesa Colette Haddad, qui havia pintat un quadre de 3×2 metres a la piscina Marina Dbayeh de Beirut. Markus D explica que “el procés de validació del rècord trigarà unes dotze setmanes. Requereix o bé la presència d’un notari de la zona, o bé d’un membre del Rècord Guinness arribat de Londres, o bé del testimoni d’una televisió que gravi tota la seqüència”. En aquest cas, la filmació feta per Televisió de Catalunya serà suficient per a fer possible que l’artista i Martorell apareguin al web i al Llibre Guinness dels Rècords.

Markus D

Armengol, que ha dut a terme aquest projecte amb la supervisió del director de cinema Daniel Arqués, té previst fer, ben aviat, una presentació en societat del quadre que li ha valgut el rècord. “M’agradaria presentar-lo a molts llocs, però tinc clar que primer vull que sigui al meu poble, a Martorell”.

Markus D

L’obra és un retrat de Salvador Dalí -artista pel qual Markus D sent una gran admiració, pintat sobre un fons de color verd i amb tons vermells, magentes i negres.