El 2020 ha començat amb novetats per a la cantant Marta Knight. La jove martorellenca s’uneix al segell discogràfic La Castanya per plantejar nous concerts i preparar el llançament del seu disc debut, que veurà la llum aquest any. Aquest dijous Knight actua al cicle BAM Fabra de Barcelona.

Marta Knight (Martorell, 1998) va fer les seves primeres passes musicals a Andorra, on va passar bona part de la seva infantesa i adolescència. Als 13 anys va començar a tocar la guitarra. Sola a la seva habitació i de forma autodidacta va començar a construir les seves primeres cançons. Poc després, comptava amb repertori propi.

L’any 2017, s’uneix al roster de Pèrtiga Music i publica Peterloo Heroes, el seu primer EP. Cinc cançons que li van obrir la possibilitat de fer els seus primers concerts. Al setembre de 2018, arriba Resurrection, el seu primer tema amb banda. El single va tenir una gran acollida i supera les 600.000 escoltes a Spotify. Amb referències a Mac DeMarco, Declan McKenna o The Kooks, Resurrection representa les ganes d’explorar un terreny més chill i buscar nous sons per incorporar a les seves composicions.

Knight reconeix que “hi ha hagut una evolució, des que vaig començar fins ara, perquè durant aquest temps he conegut molta gent que m’ha inspirat i m’ha ajudat. Sense ells ara no tindria ni una banda i ara la tinc. A més, també he anat millorant la manera d’escriure, ja que això amb la pràctica sempre es millora”.

Marta Knight, cantautora

Demà dijous, 23 de gener, a les 20.30h, la cantautora actuarà al cicle BAM Fabra, a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona. El preu de les entrades serà de 5 euros. Knight avança que oferirà algunes cançons del nous disc, del qual encara no sap data de gravació ni títol, però sí alguns temes del repertori. Aquest serà el primer cop que actuï a Barcelona acompanyada de la seva banda i ho viu amb molta il·lusió.

Marta Knight, cantautora

Amb només 21 anys, suma més de seixanta dates a sales i petits festivals, ha talonejat artistes nacionals i internacionals, i s’ha convertit, amb la seva veu personal i el seu indie folk inspirador i de curta distància, en una bona representació de talent jove i local.

Marta Knight, cantautora