Marta Knight actua dissabte en un concert a Ca n’Oliveres per ajudar Moçambic

515
Inauguració Nau 2. Marta Knight
Inauguració Nau 2. Marta Knight

L’ONG Mans Mercedàries organitza, el proper dissabte 11 de maig, un concert solidari dins la campanya ‘Ajudem Moçambic’ amb l’actuació de la cantautora martorellenca Marta Knight. La cita tindrà lloc a les 18.30h, a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, amb un preu de l’entrada de 5 euros. Els diners es destinen a la campanya de suport a Moçambic, país devastat el març per un cicló que va causar prop d’un miler de morts i més damnificats.

Marta Knight és una martorellenca nascuda l’any 1988 que s’ha orientat cap a l’indie folk després de fer les primeres passes musicals a Andorra, durant la infantesa i adolescència. Explica que “als 12 anys vaig començar a escoltar música de grups que m’agradaven i em vaig posar a tocar, i als 17 vaig gravar un EP”, Peterloo Heroes.

Marta Knight, cantant martorellenca

Knight ha rebut el reconeixement de premis com L’Hospitalet Canta en Femení, ha fet més de 50 concerts a sales com Razmatazz, Apolo i Sidecar, i petits festivals. S’ha convertit en una de les revelacions emergents, influenciada per artistes com Julien Baker, Sharon Van Etten, Nick Drake, Johnny Cash, Oasis o Kurt Vile. Knight ha fitxat per Great Canyon Records. Martorell ja la va poder escoltar a El Progrés, durant les passades festes del Roser. Recorda que “de petita estudiava a La Mercè i per això conec l’ONG” i que “sempre està bé actuar a casa i veure cares conegudes i que vingui la família, ja que no sempre pot, i si és per una causa solidària com aquesta, millor”.

Marta Knight, cantant martorellenca

Mans Mercedàries va engegar al març la campanya després de la devastació generada pel cicló Idai, amb prop d’un miler de morts i desapareguts i la destrucció de ciutats senceres, com Beira, la segona més gran del país. L’entitat destinarà a aquest país tots els diners de les campanyes solidàries que faci fins a l’estiu, i ha posat a disposició un número de compte corrent perquè tothom qui vulgui en faci la seva donació.

Les germanes mercedàries treballen en diverses missions a Moçambic i l’ONG martorellenca hi ha dedicat fins a set camps de treball per ajudar a posar en marxa el Centre Infantil Lutgarda, l’orfenat Lar Tiberíades de Katembe o l’orfenat Lar Nossa Senhora da Paz d’Inhamizua-Beira, la missió que ha quedat més afectada pel cicló, segons Montse Torras, membre de l’ONG. L’ONG havia previst realitzar el 25è Camp de Treball d’aquest proper estiu a Moçambic, fent una visita a Katembe, Maputo, Beira i N’Kondezi.

Concert solidari 'Ajudem Moçambic'