Marta Rodríguez i Robert García guanyen un Concurs de Cartells del Nadalem i Carnaval que creix

1929

El Concurs de Cartells que promou anualment la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ja té guanyadors. Marta Rodríguez Gómez i Robert García Barragan, a les categories del Nadalem 2017-18 i Carnaval 2018 respectivament, han assolit el màxim premi del jurat: 700 euros i publicació de la seva obra a les respectives celebracions. Enguany s’han presentat 99 obres, 31 més que l’any passat, i també ha crescut el número de participants.

Rodríguez s’ha imposat amb un cartell del Nadalem que recrea una carta als Reis d’Orient. Explica que “té una estètica senzilla, un punt infantil i familiar, i vol recordar les cartes que s’enviaven als amics en forma de postal i que ara quasi no s’envien. Segueixen una estètica de la carta als Reis”.

Marta Rodríguez

Pel fet de ser la més valorada, obtindrà un premi de 700 euros i la publicació del cartell en el programa de les festes, en opis i banderoles. Raúl Aguado Marín ha estat el millor finalista i obté 300 euros de premi i Lorena González López s’ha emportat el de 60 euros al millor artista local menor de 16 anys.

Pel que fa al premi del Concurs de Cartells del Carnaval 2018, Robert Garcia Barragan l’ha guanyat amb un cartell que “juga amb el concepte que ens demanava l’organització, el de Carnaval Bestial, i vaig crear diferents bèsties que jugaven, ballaven i es divertien en una plaça a la nit”.

Robert García

L’autor és il·lustrador i ja havia guanyat el 2014 el concurs de cartells de la Festa Major. En segon lloc ha quedat Quim Aranda Martos, i Gerard Olivas Porcar ha elaborat el millor cartell d’un artista local menor de 16 anys. Tots tres autors aconsegueixen els mateixos premis que en la categoria Nadalem.

Més obres i participants

El regidor de Cultura, Sergi Corral, ha dit que “estem molt satisfets perquè en aquesta edició el número d’obres i de participants ha experimentat un increment respecte l’any passat. Se n’han presentat 99 -46 al Nadalem i 53 al Carnaval- de 87 artistes diferents, fet representa un ascens respecte l’edició de 2016”. Aleshores, hi havia 68 obres presentades i 75 artistes -alguns d’ells agrupats per presentar conjuntament una sola obra-.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Corral també ha destacat del concurs que “hi participen moltes persones vinculades al món del disseny gràfic i la il·lustració, i l’apropem també als més petits a fer pedrera”. Finalment, ha anunciat que totes les obres s’exposaran a les properes festes del Nadalem, que es celebraran a Martorell entre el 9 de desembre i el 6 de gener.