Del 25 al 27 d’octubre, arriba MartHORROR, un compendi d’activitats comercials i d’oci relacionades amb el terror. El programa inclou la 3a Fira de Bruixes amb parades, tallers i espectacles, un cicle de cinema, teatre, festes temàtiques i un túnel del terror. Organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, l’associació de botiguers Fem Vila, Cinema del Diable, l’Aula de Teatre, El Foment, Creatius i Quest For Knowledge.

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, detalla que el MartHORROR aplegarà “una sèrie de propostes que tenen a veure amb la Castanyada-Halloween, ja que sembla que els zombies i les bruixes s’han menjat la Castanyera. Cada cop se celebra una festa més “híbrida” i la tradició anglosaxona “guanya adeptes entre el jovent”. Per això, “ens hi sumem i fem propostes amb el suport de les entitats”.

Andreu González, regidor de Cultura

La 3a Fira de Bruixes, embrió d’aquesta festa, arrencarà divendres, a les 17.30h, al carrer de Francesc Santacana, entre des de la plaça de la Vila i fins a la plaça de l’Església. Hi haurà un concert vibracional tibetà (17.30h) i un espectacle de foc, malabars i roda alemanya (21.00h). Una cita que es repetirà dissabte i diumenge tot el dia, amb parades d’esoterisme, vidència i tarot (de 10.00 a 22.00h), envoltats de personatges mitològics com ara bruixes, fades i faunes.

El president de Fem Vila, Óscar Monge, comenta que “enguany la Fira de Bruixes estarà més dedicada a l’esoterisme, amb la presència de més vidents”. També hi haurà tallers de tarot, de runes vikingues, un aquelarre dance, espectacles de foc, d’espelmes, malabars, roda alemanya i cerimònia del blat de la bona sort.

Óscar Monge, president Fem Vila

Els establiments associats a Fem Vila repartiran targetes entre els seus clients per entrar en el sorteig d’un pack de dues entrades i una nit a Port Aventura per viure els espectacles de Halloween. El sorteig es realitzarà el diumenge, 27 d’octubre.

Óscar Monge, president Fem Vila

El cicle de cinema, a càrrec de l’associació Cinema del Diable, es desenvoluparà a la Casa de Cultura amb cinc pel·lícules. Divendres es projectarà Un home llop americà a Londres (20.00h), Green Room (22.00h) i Un lugar tranquilo (00.00h). Dissabte es podrà veure La autopsia de Jane Doe (20.00h) i Crudo (22.00h), ha apuntat Javier Vega, responsable de l’entitat.

Javier Vega, president Cinema del Diable

El Foment, tant dissabte com diumenge, l’Aula de Teatre de Martorell representarà La Núvia -amb sessions infantil, a les 18.00h, i d’adults, a les 19.00 i 21.00h-, al preu de 3 euros. Fora de l’àmbit de La Vila, a la Nau#2 de Ca n’Oliveres se celebrarà dissabte a la nit, passades les 00.30h, un túnel del terror.