Martí Gironell inaugura divendres la 40a Fira del Llibre, que torna a la plaça de les Cultures

853
Fira del LLibre de Sant Jordi
Fira del LLibre de Sant Jordi

L’escriptor i periodista Martí Gironell serà el convidat en la inauguració de la 40a Fira del Llibre de Sant Jordi del Gremi de Llibreters de Martorell, aquest divendres, 13 d’abril, a les 18.30h. El recinte torna a instal·lar-se al centre de la plaça de les Cultures i obrirà durant onze dies consecutius. La Regidoria de Cultura ha confeccionat un extens programa d’actes culturals on sobresurten les presentacions de llibres del mateix Martí Gironell, Antoni Bassas, Sílvia Tarragona, Ferran Mascarell i Carlota Benet.

Gironell torna a visitar Martorell, un any després de commemorar els 10 anys de l’edició de la seva novel·la El pont dels jueus. Ara presentarà el seu nou treball, La força d’un destí (Grup 62), Premi Ramon Llull 2018, aquest divendres a les 19.00h a la Biblioteca Martorell. Mitja hora abans, inaugurarà amb l’alcalde Xavier Fonollosa, el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i els membres del Gremi de Llibreters la 40a Fira del Llibre de Sant Jordi.

Com a novetat, la Fira de Sant Jordi torna a la carpa de la plaça de les Cultures, després de tres anys de celebrar-la a l’interior del Centre Cultural. Cisco Querol, coordinador del Gremi de LLibreters, avança que “disposarem d’uns 10.000 títols i prop de 23.000 llibres per triar i remenar. La carpa romandrà oberta durant onze dies, des d’aquest divendres i fins el 23 d’abril”. L’horari serà de 10.00 a 21.00h.

Cisco Querol, coordinador Gremi de Llibreters de Martorell

Des del Gremi de LLibreters fan previsions de quins poden ser els èxits literaris de l’any. En català, consideren que poden ser La força d’un destí de Martí Gironell; Tal com érem de Sílvia Tarragona; Bon dia, són les vuit! d’Antoni Bassas; La novel·la de Sant Jordi de Màrius Serra i SOS Cristians de Pilar Rahola. En llengua castellana, creuen que es vendran Las catedrales del cielo de Michel Moutot; La bruja de Camilla Lackberg; Carmen la rebelde de Pilar Eyre; Los perros duros no bailan d’Arturo Pérez Reverte i Berta isla, de Javier Marías. Els manuals d’autoajuda i els llibres de cuina també repetiran èxit, segons Querol.

Martí Gironell a la Biblioteca Martorell

Sergi Corral: “Reconeixem la tasca dels periodistes en aquest Sant Jordi”

La Regidoria de Cultura ha intensificat el suport logístic als llibreters i ha dissenyat una variada programació d’activitats culturals: presentacions de llibres d’autors mediàtics i martorellencs, contes, teatre, titelles, música, recitals poètics i rutes literàries. Actes que es faran a la Biblioteca Martorell i al Centre Cultural, entre el 13 i el 23 d’abril. El regidor Sergi Corral, destaca que “hem preparat una extensa relació de presentacions de llibres, entre les quals fem un important reconeixement a la tasca del periodisme, just en un moment com l’actual en el que la professió s’ha posat en qüestió”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

A més de Martí Gironell, també vindran a presentar els seus llibres Antoni Bassas –qui portarà Bon dia, són les vuit! el dilluns 16 a les 18.00h-, Sílvia Tarragona amb Tal com érem el dimarts a les 19.00h, Ferran Mascarell i el seu Dos Estados el dimecres 18 a les 19.00h, i Carlota Benet –filla del guionista Josep Maria Benet i Jornet- per presentar Papitu el dijous 20 a les 19.00h.

Segons Corral, “els contes, rutes literàries, titelles, recitals poètics i exposicions completaran el gruix d’activitats de la Fira. Sant Jordi és una festivitat descomunal a tot el país, i no volem que Martorell en sigui una excepció”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

La programació, ha afegit el regidor, no oblidarà les creacions dels autors de casa, amb una presentació de contes de Natàlia Demidoff, una xerrada a càrrec de Jesús Lana i un recital poètic amb Núria Domènech.