Martorell acull aquesta setmana unes jornades en favor del Corredor Mediterrani

1393

Martorell acollirà els dies 21 i 22 de setembre el moviment ‘Vull Corredor‘. Els voltants del Centre Cultural seran l’epicentre d’aquesta campanya on s’informarà, a través de debats, tallers i exposicions, dels beneficis que el Corredor Mediterrani comportarà i es reclamarà la seva construcció.

El programa d’actes començarà divendres, a les 11.30, amb l’acte inaugural en què hi participarà l’alcalde Xavier Fonollosa; la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens; un representant de Foment del Treball, i el secretari general d’AVE, Diego Lorente.

A les 12.00h, hi ha prevista la ponència ‘Estat de les obres a Catalunya’ a càrrec de Xavier Lluch, expert en logística. A continuació, taula rodona amb la presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa; el director de Logística de SEAT, Enric Marín; la directora general i vicepresidenta AEBALL i UPBALL, Maria Rosa Fiol, i Joan Carles Suari, catedràtic de la Universitat de Barcelona.

Un autobús informatiu, amb una exposició interactiva per conèixer el projecte i els seus beneficis, aparcarà a la plaça de les Cultures on es programaran diversesos tallers infantils, photocall i altres activitats.

El moviment ‘Vull Corredor’ està impulsat per l’Associació Valenciana d’Empresaris i recorre diferents municipis reclamant aquesta infraestructura imprescindible i sumant adhesions. Martorell serà la novena ciutat de l’arc mediterrani que acull aquest esdeveniment després dels actes realitzats a Los Barrios, Granada, Màlaga, Cartagena, Lorca, Alacant, Castelló i Reus.

Entre els aspectes positius que suposarà aquesta infraestructura, es destaca que contribuirà a la creació d’ocupació; impulsarà sectors com el turístic, amb un pes fonamental del PIB; donarà un nou impuls econòmic, reduint costos de transport i connectant els ports amb Europa; i fomentarà un desenvolupament sostenible i l’estalvi energètic.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha indicat que a Martorell “tenim la factoria SEAT que forma part del grup Volkswagen, situat al centre d’Europa. El Corredor Mediterrani permetria un intercanvi de mercaderies directe. A més, estem situats en una cruïlla de camins, a només 20 Km del port de Barcelona, i aquesta situació geoestratègica fa que el Corredor ens suposi una difusió i propagació de la nostra economia”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha dit que l’acte servirà també per sol·licitar la culminació de la infraestructura ferroviària. “Ara que el traçat està fixat i que està clar que s’ha de fer, aquells qui són els responsables de tirar-lo endavant que no perdin més el temps, ja que estem perdent oportunitats”. “Que no es demorin les obres com hem vist en altres infraestructures cabdals per al nostre país”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell