Martorell acull diumenge la 6a Concentració de Motos Tralla 101, primer model de la històrica Bultaco

1390
Exposició 'Martorell sobre rodes' de l'AMCAM, dedicada a Bultaco
Exposició 'Martorell sobre rodes' de l'AMCAM, dedicada a Bultaco

L’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) acull aquest diumenge la 6a Concentració Nacional de la Tralla 101, el primer model de moto que va fabricar Bultaco. És el primer cop que aquest esdeveniment que organitzen els Amics de la Tralla 101 de Felanitx (Mallorca) se celebra fora de les Balears. A la trobada hi haurà esmorzar, passeig per Martorell i pel Penedès i aperitiu, amb l’assistència de membres de la família Bultó, expilots de la marca i col·leccionistes.

“La Tralla 101 representa l’esperit de Bultaco, la pionera a Catalunya en creure en les motos de competició i l’esport. És la primera moto feta per la marca, l’any 1959, i resumeix la idea del fundador, Don Paco, i de la seva passió per les carreres. És una moto ràpida, àgil, pensada pel carrer i alhora, amb la idea clara que també havia d’anar a la competició, com així va ser”. Així defineix Jordi Baron, soci i un dels membres fundadors d’AMCAM, la moto que serà objecte de totes les mirades a la concentració de diumenge a Martorell.

Jordi Baron, soci i membre fundador d'AMCAM

Per primer cop, els organitzadors traslladen la concentració al territori peninsular després de cinc edicions a Ses Illes. Arribaran dissabte, i junt amb membres d’AMCAM, visitaran el Museu Vicenç Ros i d’altres punts de Martorell, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Diumenge, arribarà l’acte obert a tothom. Des de les 09.00h, els exemplars de Tralla 101 i els seus propietaris i conductors es concentraran a la plaça de l’Església. Tot seguit es desplaçaran cap al recinte de Ca n’Oliveras (10.00h) per esmorzar plegats, i faran un recorregut pel Penedès, passant per Torrelavit, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, i fent una visita a les Caves Torelló i Mata. A les 13.00h entraran de nou a Martorell “per la rambla de les Bòbiles, i farem un recorregut pel barri de Buenos Aires i La Vila”, detalla Baron.

Jordi Baron, soci i membre fundador d'AMCAM

L’Enrajolada serà la destinació final, amb un aperitiu obert a tothom (13.30h). Jordi Baron destaca que “comptarem amb la presència de membres de la família Bultó, com ara en Joan Bultó, un dels fills del fundador, Don Paco. A més, vindran antics pilots de Bultaco, que explicaran anècdotes i històries de les curses”.

Jordi Baron, soci i membre fundador d'AMCAM

També hi serà el col·leccionista mallorquí Xisco Sirer, qui ha cedit durant uns dies un conjunt de cartells publicitaris, marxandatge i dues motos -la de serie i la primera que es va convertir en moto de circuit- per a la 21a exposició ‘Martorell sobre rodes’, que es pot veure a la sala d’exposicions de l’Enrajolada fins el 23 de setembre.

Programa de la 6a Concentració Nacional de Tralla 101