Martorell acull la segona sessió del clínic de Germán Fernández, membre de la selecció argentina absoluta de rugbi

816
Clínic rugby Germán Fernández (SUT RCM Fotografia)
Clínic rugby Germán Fernández (SUT RCM Fotografia)

El Complex Esportiu Torrent de Llops va ser l’escenari on dimarts va celebrar-se la jornada pràctica del clínic que va impartir l’integrant de l’equip tècnic de la selecció argentina de rugbi German Fernández. L’argentí va exposar, davant d’integrants del Rugby Club Martorell, així com entrenadors, directors tècnics i jugadors d’altres clubs, la importància de les habilitats tècniques que ha de desenvolupar un jugador de rugbi.

La primera sessió de clínic va tenir lloc a les instal·lacions d’INEFC, a Barcelona, dilluns, davant d’una seixantena d’assistents. I dimarts va ser torn per la jornada pràctica. Jugadors dels conjunts sub16 i sub18 del RC Martorell van ser els encarregats de fer les demostracions dels exercicis proposats per Fernández.

Germán Fernández és el responsable de desenvolupament de les habilitats tècniques i tàctiques de la selecció argentina de rugbi, els Pumas. Els argentins són, ara per ara, la vuitena millor selecció del món, la primera d’Amèrica del Sud. Els Pumas han estat de gira a Europa i s’han enfrontat a Irlanda, Itàlia i Anglaterra. Fernández ha tancat la seva estada a Europa amb el clínic que ha organitzat la Federació Catalana de Rugby, en col·laboració amb el Rugby Club Martorell.

Fernández va destacar la importància de consolidar les habilitats tècniques i tàctiques per poder oferir un bon nivell de rugbi en les categories absolutes. “Les habilitats són la base d’un equip, si els jugadors tenen un bon nivell es pot construir un bon equip”, va explicar.

Germán Fernández, responsable d'habilitats de la selecció argentina de rugbi

De la seva banda, el director tècnic del Rugby Club Martorell Juan Carlos Venerio  va destacar l’objectiu de formar jugadors i entrenadors com principal reclam d’aquest clínic. A més, va lloar la feina de Fernández durant les dues sessions i la implicació dels participants.

Juan Carlos Venerio, director tècnic Rugby Club Martorell

Aquesta és la primera vegada que el Rugby Club Martorell pren part en l’organització d’un clínic en col·laboració amb la Federació Catalana de Rugby.