Martorell acull les Jornades de Modelisme Modular que organitza la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril

1357

Martorell ha estat el municipi escollit per acollir les IV Jornades Tècniques de Modelisme Modular que organitza anualment la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril. Després de la celebració del Martortren durant la Fira de la Primavera 2018, i gràcies a la col·laboració dels Amics del Ferrocarril de Martorell i l’Ajuntament, l’organisme català ha escollit el nostre municipi com a seu d’aquesta quarta edició de les trobades.

Ca n’Oliveras acull durant dos caps de setmana aquestes Jornades Tècniques, unes sessions dirigides específicament als amants dels ferrocarrils. Durant aquest cap de setmana i el vinent, una trentena de federats assistiran a xerrades, debats i col·loquis sobre el modelisme modular en les maquetes de trens. Per gaudir-ne s’han d’haver-hi inscrit prèviament, ja que no es tracta d’una exposició per a tot el públic sinó unes jornades centrades en la tècnica i el coneixement en profunditat de la matèria.

Isaac Guadix, responsable tècnic, ha explicat que l’objectiu és “donar detalls de com funcionen les maquetes i acordar una norma per a què els aficionats que tinguin maquetes siguin més especialitzats” i s’allunyin una mica més del món amateur.

Isaac Guadix, responsable tècnic de les IV Jornades Tècniques de Modelisme Modular

Aquest dissabte al matí ha tingut lloc la inauguració de les Jornades que arribaran al seu punt i final el proper diumenge 15 de juliol. L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat el compromís de l’Ajuntament amb l’entorn ferroviari i amb els Amics del Ferrocarril de Martorell explicant que el consistori té entre mans tres projectes diferents amb Adif i Ferrocarrils de la Generalitat. Especialment, l’alcalde ha anunciat que s’estan duent a terme converses amb FGC per instal·lar a Martorell un museu del ferrocarril.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’origen d’aquestes jornades va sorgir fa quatre anys de la necessitat d’impartir unes sessions de tecnificació després del canvi de comandaments analògics a digitals de les maquetes. Com comenta Guadix, es va decidir mantenir aquestes trobades anuals per discutir i solucionar diferents qüestions entorn al modelisme modular dels ferrocarrils.

Isaac Guadix, responsable tècnic de les IV Jornades Tècniques de Modelisme Modular