Martorell acull la jornada ‘Juga Verd Play’, que posa l’accent en els valors de l’esport

408
Juga Verd Play
Juga Verd Play

El Pavelló Esportiu Municipal i el Pavelló Esportiu Can Cases han estat els escenaris de la jornada ‘Juga Verd Play’, que promou el Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB), i en què es dóna un pes específic als valors de l’esport, per davant dels resultats. En les modalitats de futbol sala i voleibol, les instal·lacions martorellenques han acollit esportistes d’edat prebenjamí en la primera i d’edat cadet en la segona. En total, prop d’una cinquantena de jugadors i jugadores locals, i de clubs d’altres poblacions que han compartit dues hores d’esport.

Premiar els valors per davant dels resultats

La jornada ‘Juga Verd Play’ està enfocada a educar en els valors que l’esport aporta, sigui quina sigui la disciplina. Martorell va sumar-se al projecte del CEBLLOB fa tres temporades i, enguany, l’ha celebrat igual que altres poblacions arreu del país. D’aquesta manera, la puntuació que es dóna als participants d’aquestes jornades està basada en l’aplicació de les normes i la implicació d’altres agents, com els entrenadors i els tutors de joc.

Els entrenadors dels equips participants també hi prenen part i col·laboren en la confecció dels grups, on els jugadors dels clubs es barregen i comparteixen jocs i equips.

Futbol sala i volei, els protagonistes

Les dues jornades que s’han celebrat a Martorell aquest matí han tingut el mateix guió. La primera part ha estat formada per jocs col·laboratius, on s’incideix en l’aplicació de valors com la cooperació o el treball en equip. En la segona part, s’han disputat partits en format reduït, on els jugadors han acabat la jornada en equips formats per jugadors de tots els clubs participants.

Al Pavelló Esportiu Municipal, s’ha celebrat la jornada de futbol sala, amb jugadors i jugadores d’edat prebenjamí i de clubs, a banda de l’UFS0 Martorell, com el FS Olesa o el CFS Jordi Torras. Al Pavelló Can Cases, el volei ha estat el protagonista amb jugadores d’edat cadet vingudes de Cornellà i Viladecans. Un dels tècnics de la UFSM, Ferran Maya, ha reconegut que han preparat les sessions tenint molt presents els valors esportius.

Ferran Maya, entrenador UFS Martorell

La responsable de les escoles del Club Volei Martorell, Laura Peraza, ha destacat que el fet d’unir jugadores de diferents clubs els ajuda a fomentar la companyonia i les relacions entre integrants de diferents orígens.

Laura Peraza, responsable escoles CV Martorell

Al Baix Llobregat, la jornada ha comptat amb fins a 12 poblacions que s’hi han sumat (Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues, Gavà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Vallirana), així com el centre de l’Anoia, que també s’ha afegit a aquesta trobada.