Martorell acull una jornada inoblidable pels amants de la Tralla 101, la primera moto de Bultaco

1421

Martorell ha viscut aquest diumenge una jornada històrica pels amants del motor. Per primer cop, la Concentració de Motos Tralla 101, que se celebra cada any a les Illes Balears, ha creuat el mar i ha tingut lloc a la Península Ibèrica. El nostre ha estat el municipi que ha acollit la sisena edició de la mostra del primer model de la marca catalana Bultaco gràcies a la col·laboració entre l’Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell (AMCAM) i els Amics de la Tralla 101 de Felanitx (Mallorca).

Des de les 09.00h, els exemplars de Tralla 101 i els seus propietaris i conductors s’han concentrat a la plaça de l’Església i tot seguit s’han desplaçat cap al recinte de Ca n’Oliveras per esmorzar plegats. Un cop han agafat forces, tots els participants han fet un recorregut pel Penedès, passant per Torrelavit, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida, i fent una visita a les Caves Torelló i Mata. Al migdia han tornat a Martorell per la rambla de les Bòbiles i han fet un recorregut pel barri de Buenos Aires i La Vila, passant per indrets històrics com el Pont del Diable.

A aquesta jornada hi han assistit membres de la família Bultó, creadora i propietària de la marca. Joan Bultó ha participat en la ruta durant tot el matí, i ha expressat l’agraïment de part de la família Bultó a tots aquells aficionats que conserven amb gran estat el primer model de la marca. “Em fa molta il·lusió que la gent tingui la consciència i el respecte per a la primera moto de Bultaco” ha comentat.

Joan Bultó, membre de la família fundadora de Bultaco

La jornada ha acabat als Jardins de l’Enrajolada, on s’han aparcat totes les Tralla 101 una al costat de l’altra, oferint una espectacular imatge amb una gran quantitat de motocicletes de gairebé seixanta anys d’antiguitat. Aquest 2018, Bultaco està celebrant el seu 60è aniversari, i a l’Enrajolada s’han pogut veure figures clau de la seva història com enginyers dissenyadors d’aquest primer model Tralla 101 com també ex-pilots mítics de la marca.

És el cas del pilot català Ricardo Quintanilla, que va aconseguir grans èxits amb Bultaco, com fer-se amb cinc rècords mundials de velocitat a Montlhéri el 1960 o fins i tot arribar a participar en un Gran Premi del Mundial de Motociclisme l’any 1961. Per a Quintanilla, ha estat molt emotiu veure tanta afició per a la que ha estat la marca de la seva vida. “És formidable veure tants aficionats a les motos i a Bultaco” ha apuntat Quintanilla, qui també ha volgut agrair a la família Bultó la seva tasca durant tots aquests anys. “Aquesta família tenia molts amics i els encantaven les motos, però el més important és que mai tenien un no per a ningú”.

Ricardo Quintanilla, ex-pilot de Bultaco

Tralla 101, un model únic

Aquesta trobada s’ha pogut dur a terme a Martorell gràcies als Amics de la Tralla 101 de Felantix, l’entitat que organitza cada any aquesta trobada i que enguany han pogut moure a la península. L’any passat, tres membres de AMCAM van assistir-hi a Palma de Mallorca s’ha treballat durant tot un any per a què finalment es pogués dur a terme a Martorell. Xisco Sirer, president de l’entitat mallorquina, ha donat a detallat les particularitats de la Tralla 101, el primer model de Bultaco. “És un model diferent del motociclisme a Espanya que va marcar un abans i un després; és un model molt exclusiu”.

Xisco Sirer, president dels Amics de la Tralla 101 de Felantix

El mateix Xisco Sirer ha cedit durant uns dies un conjunt de cartells publicitaris, merxandatge i dues motos, que els participants han pogut admirar en una de les sales d’exposició de l’Enrajolada. Aquest recull es pot visitar fins al 23 de setembre amb motiu de la 21a exposició ‘Martorell sobre rodes’.

Artur Valls, soci de l'Associació de Motos Clàssiques i Antigues de Martorell

Des de l’AMCAM han valorat molt positivament la jornada, que ha transcorregut amb germanor, afició motora i sense incidents. Artur Valls, soci de l’associació martorellenca, ha confirmat que només hi ha hagut una baixa al llarg de tot el recorregut: una punxada de roda en el tram final de la ruta.