Martorell acull una multitudinària trobada de la Unió d’Associacions Ghaneses a Catalunya

556

La Unió d’Associacions Ghaneses a Catalunya (UGAC) ha celebrat aquest dissabte una gran trobada a la plaça de Les Cultures. Aquesta jornada festiva ha comptat amb l’assistència d’autoritats ghaneses d’arreu de Catalunya i la resta d’Espanya, i ha aconseguit reunir més de 300 persones.

Divendres, el cònsol Philip Kobla Acquah va ser rebut a l’Ajuntament de Martorell per la regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, i el regidor de Cultura, Sergi Corral. El cònsol sortint, que enguany acaba mandat, va apuntar que degut a l’abundant oportunitat de treball existent a Catalunya, i també a Martorell, hi resideixen molts ciutadans i ciutadanes ghanesos, i es va mostrar orgullós de les bones relacions entre la comunitat ghanesa i la resta del municipi. “Martorell és una de les àrees on mai hem rebut cap notificació de comissió d’un delicte per part d’un ciutadà ghanès. Estem molt orgullosos que aquesta relació amb la comunitat martorellenca sigui totalment positiva”.

Philip Kobla Acquah, cònsol de Ghana a Catalunya

El cònsol de l’ambaixada ghanesa és el principal vincle entre les autoritats espanyoles i qualsevol persona de Ghana que es trobi amb problemes dins el país. “Com a cònsols, el nostre treball consisteix principalment en vetllar pel benestar de les persones ghaneses que resideixen a l’estat, facilitar-los tota la documentació que necessitin, i assegurar que els seus drets siguin respectats i no abusats” explica Philip Kobla Acquah.

Philip Kobla Acquah, cònsol de Ghana a Catalunya

Dissabte a la tarda, l’Auditori Joan Cererols i la plaça de Les Cultures van acollir una trobada organitzada per la Unió d’Associacions Ghaneses a Catalunya (UGAC), que va comptar amb la presència de l’ambaixador ghanès a Madrid, Mavis Kusorgbor, així com integrants de les set comunitats ghaneses de Catalunya. Paul Yaw Asare, Joseph Korang i Mr. Andrews, membres de la Ghana Assotiation de Martorell, van actuar com amfitrions.