‘Martorell Adapta’t’, accions formatives per millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur

522
Molí Empresa
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona impulsen, entre els mesos de març i novembre, noves accions formatives dins el programa ‘Martorell Adapta’t’. L’objectiu és millorar les competències per a la inserció al mercat laboral de les persones en situació d’atur.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha remarcat que “són accions formatives transversals i adaptades al territori, que busquen millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur que tenim a Martorell”. La voluntat és que els inscrits “aprenguin a treure profit de la xarxa per tal de trobar aquelles opcions de feina que puguin sorgir”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

L’oferta formativa s’inicia els dies 12 i 19 de març, amb el taller ‘La feina de cercar feina: el procés de selecció’, formació de 8 hores en dues sessions, per tal de situar l’entrevista com a part essencial del procés i ajudar a superar-la.

El 17 d’abril es farà el taller ‘Com escollir els canals de recerca de feina més adients pel meu perfil?’, on els participants coneixeran com fer servir els canals per on circulen les ofertes de feina. El mes d’abril també es realitzarà el taller ‘Mentre estàs a l’atur treballa amb les idees’, a càrrec de Maria Batet, professora i entrenadora d’emprenedors. Els assistents podran experimentar la creativitat i aplicar-la en la recerca de models de negoci.

Durant el mes de maig s’han programat tres sessions de coaching ocupacional amb el taller ‘Jo puc aconseguir-ho’. L’activitat pretén millorar o recuperar la confiança personal i professional.

Els taller de recerca de feina acabaran el mes d’octubre amb la formació ‘Entrevista de feina amb els consells d’Eduard Punset, la Juani i Eduard Tiberi, segur que la superes!’. Pautes i alternatives innovadores per tenir més possibilitats d’èxit a l’entrevista laboral.

Finalment, al novembre hi haurà un taller d’alfabetització digital: ‘Aprèn a fer fulls de càlcul senzills amb Excel’, que constarà de cinc sessions amb un total de 25 hores. Es capacitarà els alumnes en l’ús de nous canals de comunicació per al desenvolupament professional i la recerca de feina.

El regidor Lluís Amat ha destacat que “portem uns quatre anys donant un contingut important al Molí Empresa”. “La gent se sent com a casa perquè no només oferim formació tècnica, sinó que el tracte és proper i d’ajuda a la gent que, per diferents circumstàncies, es troba a l’atur”. “Les dades ens diuen que, des de 2015, ha anat incrementant-se el nombre de persones que passen pel Molí Empresa”.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

Les formacions del programa ‘Martorell Adapta’t’ són gratuïtes, subvencionades per la Diputació de Barcelona en el marc del Recull d’activitats per als Serveis Locals d’Ocupació: persones i empreses. Les inscripcions al cursos es poden fer a través de la web Molí Empresa.