Martorell aporta més de 7.000 euros a La Marató per investigar les malalties minoritàries

1512

Entitats, associacions i escoles de Martorell han tornat a organitzar diverses activitats per col·laborar amb La Marató de TV3. Mercats solidaris, espectacles, teatre, concerts, caminades, cercaviles o exhibicions esportives, entre d’altres. Totes elles han aconseguit recaptar 7.190 euros per lluitar contra les malalties minoritàries i han superat amb escreix la xifra de l’any passat, que va ser de 5.500 euros.

L’associació de veïns de Pont del Diable va celebrar diumenge la 17a Cuina i Mercat Solidaris a la plaça de les Hores, aconseguint 2.138,30 euros. Tothom va poder portar plats cuinats de casa, que es van repartir en carmanyoles individuals per vendre. Els assistents van poder comprar racions de paella, feta a la mateixa plaça pels membres de l’associació. També van comptar amb un basar de productes solidaris.

Àngel Anton, president de l’associació de veïns de Pont del Diable, va explicar que “fa uns quants anys que fem actes per col·laborar amb La Marató. Nosaltres no podem organitzar un partit de futbol o un gran esdeveniment, però tenim molta gent gran al barri que són molt bons cuiners i ho aprofitem”.

Àngel Anton, president AV Pont del Diable

A la plaça 25 de Setembre del barri Rosanes, l’associació de veïns va repartir diumenge gots solidaris de brou d’escudella al preu de 0,5 euros, dins els actes de la Fira de Santa Llúcia. En total, van sumar uns 70 euros a la causa.

L’Auditori Joan Cererols va acollir dissabte La Marató de l’Espectacle de l’Aula de Teatre amb diverses escenes teatrals, de dansa, música i màgia. “L’acte es fa per col·laborar amb La Marató, però també per obrir les portes a entitats artístiques del poble, que puguin pujar a l’escenari i tenir el seu moment d’interpretació. La gent col·labora molt i cada any aconseguim una quantitat important”, va expressar Ferran Mesalles, director d’Aula de Teatre. L’entrada solidària va sumar 1.200 euros.

Ferran Mesalles, director Aula de Teatre

Les escoles i les AMPES de Martorell també es van sumar a la causa. El Col·legi La Mercè va recaptar aquest dilluns 788,17 euros amb el pessebre vivent que van muntar a El Progrés, on participen cada any més de 300 alumnes, de P3 a Batxillerat.

L’AMPA de l’Escola Lola Anglada va organitzar dissabte la 4a Caminada Solidària, amb sortida des del centre i arribada al Parc de Can Cases. Hi van participar unes 300 persones i van aplegar 807,77 euros. “És una activitat solidària, lúdica, festiva i saludable, oberta a les famílies del centre i a tothom qui vulgui. Comptem amb la col·laboració de diverses entitats que amenitzen el camí. L’AMPA prepara un ball que fem en arribar al parc”.

Roser Munné, professora Escola Lola Anglada

L’Escola Juan Ramon Jiménez va recaptar 728 euros de les aportacions de l’alumnat a les sessions de cinefòrum, amb la projecció de curtmetratges. El Vicente Aleixandre afegeix 720 euros, gràcies a la representació d’El Mag d’Oz, el 24 de novembre a El Foment, a càrrec del grup de famílies i professors Titeví.

Gegants de Martorell, Grallers del Diable, Bastoners de Martorell i el Drac Fa Fum d’Els Convents van celebrar una cercavila dissabte, des del passeig del Quarter fins a la plaça de la Vila, on es va gaudir d’una xocolatada solidària.

Diumenge, Gegants i Grallers van preparar una trobada de gegants de goma a El Círcol amb més de 76 reproduccions en miniatura de Pamplona, Solsona, Cubelles, Mataró, Barcelona, Vilanova, Granollers, Berga, Sallent, Vic, Olot, Reus, Sitges, Llinars o Sant Pere de Ribes, tal com va detallar Roc Encinas, un dels promotors de l’activitat.

Roc Encinas, membre Gegants de Martorell i Grallers del Diable

A continuació, es va fer un concert nadalenc de gralles, amb debut del grup de grallers infantil que, a partir d’ara, també participarà dels cercaviles, segons va avançar Paula Ventura, membre de Grallers del Diable. El públic va poder prendre un vermut solidari a benefici de La Marató. Amb tot plegat, van aconseguir 199,70 euros.

Paula Ventura, membre Grallers de Diable

Els Amics del Ferrocarril de Martorell van instal·lar dissabte, de 10.00 a 13.30h, un trenet solidari a la plaça de les Cultures. Cada viatge va costar 1 euro a benefici de La Marató i, en total, en van fer 64.

El Gimnàs Nihon Tai Jitsu va fer diumenge a les Instal·lacions Esportives Municipals la trobada-exhibició ‘Tothom és important. Lluitem contra les malalties’, una reunió en la que es van acceptar donatius voluntaris. Les guardioles es van omplir amb 350 euros.

El gimnàs Physiq Fitness Center ja va celebrar una jornada solidària el 31 d’octubre, en la que va recaptar 124 euros fent activitats com ara entrenaments, venda de batuts i barretes energètiques, classes d’abdominals i guardiola solidària.