Martorell aposta per una societat plural en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

345

Aquest dilluns, 3 de desembre, se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per posar l’accent en els beneficis d’una societat plural i en la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora Belén Leiva han rebut a la Sala de Plens representants i usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra i les fundacions Arc de Sant Martí, Vallparadís i Rosella, els quals han expressat el desig d’una societat més igualitària per tothom.

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat pretén sensibilitzar l’opinió pública sobre les qüestions relacionades amb la discapacitat i mobilitzar el suport a la dignitat, els drets i el benestar de les persones amb capacitats diferents. També es proposa promoure la presa de consciència sobre els guanys que es derivarien de la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

L’alcalde ha expressat que “totes les persones tenim capacitats i discapacitats. Vostres teniu alguna discapacitat en l’àmbit intel·lectual, però teniu moltes altres capacitats. Us conec personalment gairebé a tots i sé que teniu unes capacitats emocionals molt més grans que la majoria de persones. Sou iguals i hem de fer que es respectin tots els vostres drets. A Martorell treballem incansablement perquè tingueu tot allò que necessiteu”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha recordat que Martorell compta amb diferents centres i institucions des de les quals es treballa perquè les persones amb discapacitat tinguin una vida millor: el Servei de Teràpia Ocupacional, el Servei Ocupacional d’Inserció, el Centre Especial de Treball, l’Escola d’Educació Especial El Pontarró, el Centre de Dia de la Fundació Arc de Sant Martí, la futura residència per a persones amb discapacitat de l’Arc de Sant Martí, la Fundació Tutelar Som Capaços o el Club Social Punt de Trobada. “A Martorell anem avançant, però encara ens queda molt de camí per recórrer. I això és cosa del conjunt de la societat”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’origen del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es remunta al 3 de desembre de 1992, quan l’Organització de Nacions Unides (ONU) va acordar la creació d’aquest dia per fer arribar el missatge d’igualtat i respecte entre tots els ciutadans del món. El principal objectiu  és que la gent prengui consciència de com viuen les persones amb discapacitat i els problemes a què s’enfronten dia a dia.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) insta a tots els governs a promoure els drets i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, i a que formin part de programes que els ajudin a la integració total dins la societat. El món laboral és un dels àmbits més important en què els governs s’impliquen cada vegada més perquè les persones amb discapacitat puguin treballar i no siguin discriminades.