Martorell celebra el Dia de les Esquadres en un acte solemne al Centre Cultural

691

Les Àrees Bàsiques Policials de Martorell i l’Alt Penedès i de la Unitat Penitenciària de Sant Esteve de Sesrovires han celebrat, aquest matí, el Dia de les Esquadres en un acte solemne a l’Auditori del Centre Cultural amb la presència de prop de 300 persones entre alcaldes, regidors, agents dels Mossos d’Esquadra, Policies Locals, Vigilants Municipals, Bombers i Agents Rurals.

En la seva intervenció, l’inspector Antoni Mestre Senan, cap de l’ABP Martorell, ha assegurat que “en els últims 6 anys, en aquesta zona de confluència, s’han reduït els fets delictius un 19% i la tendència va a la baixa”. Mestre ha dit, alhora, que “les 6 policies locals de l’ABP Martorell instrueixen un 40% dels fets que es coneixen en la nostra demarcació i, per això, volem reconèixer a les policies locals i els vigilants municipals de la zona”.

Durant el 2015 l’ABP Martorell ha realitzat 1.121 contactes en el teixit social, empresarial i institucional en la zona. “Aquestes dades ens han de fer continuar treballant amb la màxima implicació i professionalitat amb la finalitat de donar el màxim de benestar i tranquil·litat a la ciutadania”, apunta Mestre.

Fonollosa agraeix la tasca de l’ABP Martorell

L’any vinent es compliran 10 anys del desplegament dels Mossos d’Esquadra a Martorell. L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït la dedicació dels agents dels Mossos d’Esquadra i la col·laboració amb la Policia Local “que treballen, colze a colze, juntament amb els voluntaris de Protecció Civil o el cos de Bomberts. Tot plegat ens permet gaudir d’un bon nivel de seguretat i de cohesió social gràcies, també, a la confiança que despreneu que ens fa sentir-nos més segurs”.

Fonollosa ha estat acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas i el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués; l’inspector i el sotsinspector de la Policia Local de Martorell, Àngel Pérez i Sergi Duarte. També hi ha assistit l’exalcalde de Martorell, Salvador Esteve, qui va rebre la medalla de bronze de distintiu blau, dilluns passat, durant el Dia de les Esquadres a Barcelona.

En l’acte hi ha participat el periodista martorellenc Eduard Pujol, director de RAC-1. Aprofitant la proximitat amb la diada de Sant Jordi, Pujol ha comparat la llegenda amb el paper dels Mossos d’Esquadra: “Sant Jordi era un noi atrevit, un jove valent amb una armadura brillant que es va atrevir plantar cara al drac”.

I s’ha preguntat: “avui quants dracs terribles i malhumorats ens assetgen com a societat, quants cavallers estan disposats a aturar a aquests dracs i aquestes amenaces? Vosaltres, que hi patrulleu, què hi ha més roses o dracs? Roses vermelles amb espines o bèsties per fer mal… Pujol ha acabat dient que “pel meu gust, massa dracs, com són la crisi, l’incivisme o una societat que parla i que no escolta, egoïsta i que viu irritable. Les virtuds de Sant Jordi, dels cavallers són comparables a la vostra, la dels Mossos: prudència i fortalesa”.

L’acte ha servit per a guardonar un seguit a membres de la ciutadania, membres d’altres cossos policials i agents dels Mossos d’Esquadra. Entre les distincions destaquen a la jutgesa Belén Iborra Ruiz; al responsable del servei d’administració de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia, Lluís Esteve i Casanovas o a les policies locals de Santa Margarida i els Monjos i de Vilafranca del Penedès.