Martorell celebra el Dia Internacional dels Museus amb una nit temàtica

349

Aquest dissabte 16 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus del dia 18, es va dur a terme al Museu Municipal Vicenç Ros l’activitat Els documents ens parlen, vine a resoldre un enigma del nostre passat, un joc de pistes amb què la quarantena de persones assistents van llegir, identificar i interpretar documents del moment en què va erigir-se la caserna de cavalleria, al segle XVIII.

Un total de trenta-vuit persones adultes i dues nenes van participar dissabte de l’activitat que proposava Museus de Martorell per celebrar el Dia Internacional dels Museus i que va ocupar des de quarts de vuit del vespre fins gairebé la mitjanit.

L’objectiu de la primera part de l’activitat era que els assistents aprenguessin a llegir i identificar què és un document i què no ho és. Per això, van analitzar no només documents escrits, sinó també CD, DVD i d’altres suports documentals.

Tot seguit, i mitjançant un joc de pistes amb documents elaborats pel personal de Museus de Martorell, els visitants van provar de resoldre un assassinat. Un crim comès en un moment històric en què la població civil estava obligada a allotjar les tropes a les llars (havent d’oferir-los llit, foc, taula, sal, vinagre i servei). La problemàtica va quedar resolta amb la construcció de la caserna de cavalleria, un edifici destinat exclusivament a l’allotjament de tropes.

Un cop resolt el misteri, va arribar el moment de fer cap al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, que no endebades ocupa l’edifici que a l’origen allotjava les tropes. Allà es va fer el pica-pica del final de festa.