Martorell commemora el Dia Mundial del Teatre amb classes a l’aire lliure

451

L’Aula de Teatre de Martorell ha celebrat aquest dijous el Dia Mundial del Teatre amb classes obertes i simultànies a la plaça de Les Cultures. L’acte ha comptat amb l’assistència de la regidora de Cultura i Joventut, Cristina Dalmau, una cinquantena de joves participants i l’actuació final del grup de ball de salsa Balla i Respira.

Una cinquantena de joves han participat a les classes obertes que l’Aula de Teatre de Martorell ha organitzat aquest dijous a la tarda a la plaça de Les Cultures per commemorar el Dia Mundial del Teatre. L’efemèride es va crear l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra cada 27 de març.

L’organització ha disposat tres escenaris diferents a l’aire lliure per tal d’apropar elements de formació i creació teatral als assistents. Han treballat la improvisació, la narració i la interpretació, han pogut disfressar-se de pirates, bruixes, princeses, policies o animals, i jugar seguint els rols propis del seu personatge.

Jordi Morera, responsable de l’Aula de Teatre de Martorell, ha dit que “la idea era demostrar el que fem a les nostres classes i transmetre als participants les diferents arts escèniques: dramatització, interpretació, treball de la veu, expressió corporal, capacitat d’improvisació, representació, lectura o dansa”.

La jornada ha servit per fer visible l’estat de salut d’aquest art i fer de plataforma per reivindicar les demandes dels professionals del sector i fer-les arribar a institucions i ciutadania. Durant la celebració, s’ha llegit el Manifest del Dia Mundial del Teatre que ha escrit Krzysztof Warlikowski, director polonès.

Aula de Teatre
L’Aula de Teatre de Martorell (c/Sant Francesc, 32) compta actualment amb un centenar d’alumnes que treballen diferents disciplines artístiques que els ajuden a tenir una millor comunicació, expressió, moviment i reflexos. Es fan classes per a infants a partir de 4 anys, joves, adults i gent gran. Informació i inscripcions: 937 755 481 o auladeteatredemartorell@gmail.com