Martorell commemora l’Any Maragall amb una exposició que repassa la seva trajectòria literària

282

En el marc de celebració de l’Any Maragall (2010-11), en commemoració dels 150 anys de la naixença i dels 100 anys de la mort del poeta es fan un seguit d’activitats durant l’abril. La mostra l’organitzen el Servei Local de Català de Martorell, el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i l’Institució de les Lletres Catalanes.

De l’11 al 30 d’abril es presentarà l’exposició Joan Maragall, el poeta extasiat, que es podrà veure de 9.00 a 20.00 h al Complex Educatiu de Torrent de Llops (c. Josep Tarradellas, 11).

Una exposició, en dues parts
La primera part de l’exposició ens mostra la cronologia de Maragall, un repàs a la seva vida amb imatges i textos biogràfics i literaris significatius. La segona part, basada en la relació directa de Maragall amb el teatre, la seva faceta com a crític i el paper de dramaturg.

Conferència de Josep M. Jaumà
D’altra banda, es farà una conferència sobre la vida i l’obra del poeta: Vida, visions i versos. Una semblança de Joan Maragall a través dels escrits, a càrrec de Josep M. Jaumà, expert en Maragall, el dimecres 18 d’abril, a les 19.00 h, al Complex Educatiu.