Martorell dedica l’any 2019 a donar a conèixer el filòsof Francesc Pujols

238
'Redescobrim Pujols'
'Redescobrim Pujols'

Aquest divendres, 5 d’abril, a les 18.00h, l’Espai Muxart de Martorell acollirà la presentació del cicle Redescobrint Pujols, que al llarg d’aquest any 2019 omplirà el municipi d’activitats a l’entorn de l’obra i la figura de Francesc Pujols i Morgades (1882-1962), un dels personatges més emblemàtics de la Vila.

Des de la Regidoria de Cultura ja “es va impulsar el 2017 com a any dedicat al tenor Josep Palet i l’any 2018 al 400 aniversari del compositor Joan Cererols. Aquest 2019, amb la col·laboració de la Fundació Francesc Pujols, es pretén posar en relleu la figura del filòsof de la Torre de les Hores”, ha dit el regidor de l’àrea Sergi Corral.

La descoberta de textos i obra inèdita de l’autor “ha obert les portes a redescobrir el personatge amb l’objectiu d’aconseguir acostar-lo a tots els públics” de la vila per tal que esdevingui un símbol identitari i compartit pels martorellencs, ha detallat.

Sergi Corral, regidor de Cultura

El cicle, pretén presentar diverses facetes de l’obra de Pujols de manera divulgativa i assequible per a tothom. Els primers tres mesos del cicle (abril, maig i juny), es dedicaran al Pujols novel·lista i al Pujols crític d’art. Per aquesta raó, la inauguració comptarà amb una lectura musicada del poema Idil·li a càrrec d’Alícia Fernández, Iván Sánchez i Francesc de Castro (contrabaix), el poema amb el qual Pujols va inaugurar la seva vida pública en ser-li atorgada la flor natural als Jocs Florals de Barcelona de l’any 1903 per part del seu futur mestre, Joan Maragall.

El regidor ha avançat que les activitats principals del Redescobrint Pujols aniran des d’un cicle de conferències, a clubs de lectura a la Biblioteca Martorell, o la publicació d’obres que permetin redescobrir el personatge que tanta petjada va deixar a la nostra ciutat. El cicle permetrà presentar les facetes d’un Pujols filòsof, però també humorista i amant. La qual cosa obre les portes a convocar el Primer concurs de literatura eròtica Francesc Pujols.

Sergi Corral, regidor de Cultura

La Regidoria de Cultura convida tota la ciutadania a bolcar-s’hi, per tal que la gent es faci seu un personatge que és indispensable no solament per a Martorell, sinó també per la cultura catalana en el seu conjunt.