Martorell dona continuïtat al conveni per a prestar el servei del CDIAP fins al desembre de 2021

1213

L’Ajuntament de Martorell ha prorrogat, un any més, el conveni amb la Generalitat per a la continuïtat del Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP) a la nostra població fins al desembre de 2021. El centre atén infants de 0 a 6 anys susceptibles de patir algun tipus de trastorn de desenvolupament, i les seves famílies. La pròrroga del servei es va aprovar, per unanimitat, en el passat Ple Municipal de juliol.

Al CDIAP, un equip de professionals de diverses especialitats -fisioterapeutes, logopedes, treballadors socials, neuropediatres i administratius- atén els infants amb algun trastorn de desenvolupament -lleu o greu, permanent o transitori-, derivats dels centres sanitaris o de l’àmbit educatiu -gràcies a un treball en xarxa-, o bé a través de les mateixes famílies. És un servei gratuït, que diagnostica la problemàtica, informa, orienta i dona suport a les famílies, fa treball individualitzat i el seguiment de cada cas, entre d’altres funcions.

La regidora de Benestar Social de l’Ajuntament, Cristina Dalmau, destaca que el centre “atén nens i nenes en la seva primera infància i en prioritza la detecció precoç, per a que l’impacte sigui molt inferior. Per això, es posa especial atenció en l’etapa dels 0 als 3 anys”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Martorell

Dalmau qualifica de “molt important” la pròrroga del conveni “per a que l’Ajuntament continui oferint aquest servei assistencial de gestió municipal. Creiem que és importantíssim per als infants del nostre poble i de tot el Baix Llobregat Nord”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Martorell

El de Martorell és un dels 92 CDIAPs que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de l’administració catalana té desplegats arreu del país. Se situa al carrer de Josep Tarradellas número 3 (telèfon de contacte: 93 775 11 41) i dona cobertura a la nostra població i a tot l’àmbit del Baix Llobregat Nord.