Martorell dóna la benvinguda a una delegació de Chevilly-Larue, població agermanada

488

L’Ajuntament de Martorell, encapçalat per l’alcalde Xavier Fonollosa, ha fet una rebuda oficial a una delegació política de Chevilly-Larue, població agermanada des de fa prop de 25 anys. En l’acte hi ha assistit una representació dels dos consistoris, amb la presència de l’alcaldessa de la població francesa, Stéphanie Daumin.

Martorell i Chevilly-Larue, poblacions agermanades des de l’any 1992, han refermat, aquest migdia, els llaços d’amistat i d’intercanvi d’experiències amb la rebuda oficial que al consistori martorellenc. Fonollosa ha donat la benvinguda a l’expedició francesa reconeixent que “a punt de celebrar els 25 anys de l’agermanement entre les nostres poblacions, la vostra visita i de la vostra Orquestra Filharmònica són la prova que els nostres llaços són cada vegada més forts”.

L’Orquestra Filharmònica de Chevilly-Larue oferirà dos concerts en aquesta Fira de Primavera, l’estrena, aquesta nit, després del lliurament de Premis Vila de Martorell, a El Progrés. La Chevillaise, amb una seixantena de música, ja va visitar Martorell el 2006.

En aquest sentit, l’alcalde Fonollosa ha dit en la seva intervenció que “per a nosaltres és un honor rebre-us a Martorell en unes dates tan especials i simbòliques per a nosaltres. Esperem que al llarg d’aquest cap de setmana de Fira pugueu descobrir l’essència del nostre poble: un poble obert al món i dinàmic, però amb arrels ben profundes i un gran amor i respecte per les tradicions i la cultura popular”. L’alcalde ha estat acompanyat per les regidores Núria Canal, Míriam Riera, Cristina Dalmau i el regidor Lluís Amat.

Continuïtat en l’agermanament

Els dos consistoris han refermat el compromís de mantenir l’agermanament. Durant aquests 25 anys, les dues poblacions han fet diversos intercanvis entre delegacions polítiques, associacions culturals i esportives i instituts -des del 2006, en aquest darrer cas-. L’alcaldessa de Chevilly-Larue, Stéphanie Daumin, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. “Pensàvem trobar el sol a Martorell però no esperàvem una acollida tan calorosa. Continuem disposats en mantenir aquest agermanament i treballar plegats com fins ara”, ha apuntat Daumin.

A més de l’alcaldessa Daumin, la delegació política la formen els regidors Laurent Taupin, Patrick Blas, Jean-Paul Homasson, Régine Boivin, Christian Hervy i Joseph Ramiasa.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament, Míriam Riera ha assegurat que “ens agradaria poder-nos retrobar ben aviat i seguir compartint experiències. Com que l’any vinent es compliran 25 anys pot ser un bon motiu per retornar aquesta visita a Chevilly-Larue”. L’acte ha finalitzat amb un intercanvi d’obsequis entre els representants polítics dels dos consistoris.