Martorell dona la benvinguda als alumnes d’intercanvi de Chevilly-Larue

1311
Recepció als alumnes de Chevilly-Larue

El Círcol ha estat, un any més, l’escenari de la recepció oficial als estudiants d’intercanvi de Chevilly-Larue que passaran uns dies a Martorell. L’acte, que es va celebrar ahir divendres, va servir per donar la benvinguda a una vintena d’alumnes francesos que s’allotjaran a casa de 20 estudiants martorellencs de 4t d’ESO fins al dimarts. Aquest intercanvi lingüístic i cultural es fa des del 2006 i és fruit de l’agermanament entre Martorell i Chevilly-Larue, sorgit el 1992.

L’alcalde Xavier Fonollosa va aprofitar la recepció per saludar i encoratjar tots els joves que s’han embarcat en aquesta nova aventura que, tal com va dir, “no només et permet aprendre francès, sinó que també és una experiència vital important”. De fet, el batlle va explicar a tots els presents que, de petit, ell també havia participat en un intercanvi impulsat per l’escola Els Convents amb una ciutat francesa. “Va ser una experiència fantàstica, heu d’aprofitar aquesta oportunitat de conèixer gent nova, una altra cultura i una altra forma de viure”, va recomanar als joves.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més de l’alcalde, també van participar en l’acte la regidora de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació, Belén Leiva, i la tècnica del Departament de Relacions Internacionals de Chevilly-Larue, Evelyne Boillet.

“Els alumnes estan molt il·lusionats i amb moltes ganes”

Un dels instituts martorellencs que participen en l’activitat és el Joan Oró. La professora de francès d’aquest centre, Núria Vilarnau, assegura que “els alumnes estan molt il·lusionats i s’ho prenen amb moltes ganes, estaven impacients per rebre els companys francesos”. Vilarnau creu que aquesta experiència els fa “obrir la seva ment a una nova realitat, els fa espavilar-se i adaptar-se, sobretot quan viatgen a França”. Enguany, el moment de visitar Chevilly arribarà a finals de febrer.

Núria Vilarnau, professora de francès de l'institut Joan Oró

Pel que fa als estudiants visitants, durant aquests dies faran sortides culturals a Barcelona per conèixer símbols tan importants com la Sagrada Família o el Palau de la Música, però també aniran a Sitges, ja que “troben a faltar la platja”, segons ha detallat Vilarnau. A més, passaran unes hores a classe als instituts martorellencs, fet que els permetrà veure com funciona un sistema educatiu diferent del seu. D’altra banda, aquest cap de setmana comptaran amb temps lliure, de manera que alumnes i famílies podran organitzar les seves pròpies activitats.

Núria Vilarnau, professora de francès de l'institut Joan Oró

Dimarts vinent, darrer dia de l’intercanvi, tots els estudiants participants es tornaran a aplegar a El Círcol per fer l’esmorzar de comiat.