Martorell entra en contacte amb la capital catalana però s’aïllarà del Garraf i l’Alt Penedès a partir de demà

1386

El Ministeri de Sanitat va aprovar divendres la reunificació dels municipis de la regió metropolitana de Barcelona, una demanda que va arribar des del govern català, a través del Departament de Salut. Aquest canvi flexibilitzarà el moviment d’entrada i sortida de la capital catalana. La separació en tres sots àrees dins la regió metropolitana durant les fases 0 i 0’5 ha donat pas a una unió que, malgrat tot, manté les franges horàries vigents fins ara i obre noves restriccions.

Els martorellencs podran accedir a Barcelona i al Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Maresme, unes zones prohibides fins aquest cap de setmana. A banda, podran circular de manera lliure pel Baix Llobregat i d’altres municipis del Barcelonès. El canvi arriba amb l’Alt Penedès i el Garraf, on no podran desplaçar-s’hi. El govern de l’estat ha autoritzat a aquestes dues comarques que entrin a la fase 2 del pla de desescalada, però manté la Regió Sanitària de Barcelona en la fase 1. Per tant, i fins la fase 3, no es podrà viatjar a municipis com Sitges, Vilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú, com es podia fer fins ara, ni sortir de la regió sanitària pròpia.

Les limitacions horàries es mantenen

Tot i el canvi de mobilitat, les franges horàries establertes per sortir a passejar i fer esport no canvien. Els esportistes tenen reservades dues franges: de 6.00 a 10.00h i de 20.00 a 23.00h. La gent gran podrà sortir des de les 10.00 fins les 12.00h i de 19.00 a 20.00h, mentre que els menors de 14 anys, acompanyats d’un adult o en conjunt amb tota la unitat familiar, ho poden fer de 12.00 a 19.00h.

Les terrasses seguiran obertes al 50% de la seva capacitat i es permeten les reunions de fins a 10 persones. Pel que fa a desplaçaments en vehicles, es permeten els viatges de fins a nou persones que convisquin juntes i, en cas de no conviure-hi, es permeten dues persones per fila i ambdues amb mascareta. I les botigues de menys de 400 metres quadrats obriran restringint al 30% el seu aforament i sense necessitat de cita prèvia.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha demanat no abaixar la guàrdia tot i els canvis que entraran en vigor demà. “Sobretot, hem de complir, amb les tres regles bàsiques per a un desconfinament segur: mascareta, rentat de mans i distanciament físic. Us recordo que l’estat d’alarma continua vigent i si, com sembla, s’acorda aquesta setmana que ve al Congrés, seguirà vigent almenys fins al 21 de juny”.

Xifres a la baixa

Pel que fa a pacients ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, avui es registra una persona, mentre que en són quatre a l’Hospital Sagrat Cor. A Martorell hi ha 145 veïns aïllats en haver obtingut un resultat positiu i deu persones resten a l’espera dels resultats. Una persona ha mort víctima de coronavirus i, en total, pugen a 150 els infectats per la COVID-19.