Martorell és amfitrió d’un concert d’escoles de música que sobrepassa expectatives

432

Un centenar d’alumnes i professors de les escoles municipals de música d’Abrera, Castellbisbal, Olesa de Montserrat, Vacarisses i Martorell han omplert l’auditori Joan Cererols aquest dissabte al migdia en una trobada-concert de corda fregada. L’Escola Municipal de Música de Martorell ha estat l’amfitriona i els centres han mostrat el treball del curs davant una sala plena, superant totes les expectatives de participació. El punt culminant ha estat la interpretació col·lectiva d’una peça a dalt i a baix de l’escenari.

Des de Beethoven i fins a Coldplay, passant per Edvard Grieg. Estils molt diferents, però amb un denominador comú: peces que poden ser interpretables amb els instruments de corda de cinc escoles municipals de música de poblacions veïnes. “Molts dels seus professors treballen en més d’un d’aquests centres i es coneixen bé. En aquesta trobada es posa en comú la feina del curs, es fa música, es treballa, es comparteix i es fa que tothom s’hi senti a gust”, ha dit el director de l’Escola Municipal de Música de Martorell, Manolo Forniés.

Interacció entre els centres d’ensenyament musical
El Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell ha assumit l’organització de la cita i l’Escola Municipal de Música hi ha aportat un grup de 25 alumnes. Sumats al conjunt de directors, professors i alumnes de les altres quatre escoles municipals -Vacarisses s’hi ha afegit a darrera hora-, s’ha arribat a quasi un centenar de participants. “Hem superat totalment les expectatives, ens han sobrepassat, però no podíem dir que no als grups que han demanat de venir”, ha reconegut el seu coordinador i professor a les escoles de Martorell i d’Abrera Julià Borràs. Destacava també que “això ho fem pels alumnes, perquè vegin que el que ells fan també ho fan al poble del costat, per treure’ls de l’escola i per generar una interacció. Han tingut un gran comportament i respecte”.

Peça comuna del centenar d’alumnes per cloure la vetllada
Unes dues-centes persones han assistit a la cita i la representació municipal l’ha encapçalada l’alcalde Xavier Fonollosa. Tota la platea ha estat envoltada dels músics en la part final i culminant del concert, quan les cinc escoles han tocat conjuntament el Fairy dance, un tema d’arrel celta. Borràs ho ha descrit com “una performance en la que, degut a l’alta participació, hem disposat violoncels, percussió i piano a dalt de l’escenari i els violins i violes a sota, envoltant el públic pels laterals i per darrere. Una mena de dolby surround, però en directe”.