Martorell es prepara per tornar a convertir-se en la capital del millor futbol i futbol sala base del país

1989
Presentació 9a Festa Futbol Català
Presentació 9a Festa Futbol Català

L’Ajuntament de Martorell ha acollit aquest matí la presentació de la 9a Festa del Futbol Català, que començarà demà a partir de les 18.45h i que aplegarà el bo i millor del futbol i futbol sala base del país. Les finals de les lligues catalanes prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil de futbol (masculí i femení) i les finals de la Copa Catalunya (8 en total, masculines i femenines) posaran punt i final al curs 2017-2018. I serà al Complex Esportiu Torrent de Llops i al Pavelló Esportiu Municipal per quarta edició consecutiva.

Martorell ha estat l’escenari de la Festa del Futbol Català en quatre ocasions (2012, 2015, 2016 i 2017) i enguany tornarà a acollir aquesta celebració, convertint-se en l’epicentre del futbol i futbol sala base. En total es disputaran 36 partits, vuit dels quals seran finals.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva, han estat presents a l’acte d’inici de la 9a Festa del Futbol Català. Jaume Plaza i Paquita Linares, directius de la Federació Catalana de Futbol, han lloat Martorell i el Baix Llobregat sobre les instal·lacions i el paper que pot tenir la comarca en les finals del cap de setmana.

El director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha reivindicat Martorell com un escenari idoni per repetir la cloenda del curs. El president del Club de Futbol Martorell i el vicepresident, Josep Ramon Vigueras i Jordi Parera, respectivament, també han estat partícips de la presentació.

Consolidar-se com a capital

Segons l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, l’aposta de la Federació Catalana de Futbol (FCF) per les instal·lacions de Martorell és un gran al·licient per millorar i oferir una gran acollida a jugadors, juagdores, aficions i cossos tècnics.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per al directiu de la FCF, Jaume Plaza, l’ubicació de Martorell és ideal. Ser “al centre de Catalunya”, reconeix, facilita apropar-se a gaudir, en directe, dels partits que se celebraran a partir de demà.

Jaume Plaza, directiu FCF

Sobre això, la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, ha destacat que á Festa del Futbol Català és una bona oportunitat per millorar els equipaments martorellencs. “És un orgull convertir-se en la capital del millor futbol i futbol sala base del país”, ha subratllat.

Belén Leiva, regidora Esports Ajuntament de Martorell

Ventall molt ample d’activitats

Les finals de la Copa Catalunya de futbol sala base també seran protagonistes d’aquesta festa. Però la FCF aposta per completar els dos dies de partits amb sessions de formació per a molts col·lectius. Es tracta del 7è Clínic d’Àrbitres, que tindrà lloc a l’Auditori del Centre Cultural (dissabte, a partir de les 17.00h), del Clínic d’Entrenadors, amb ponències teòriques i pràctiques. Antonio Vadillo, José Lucas Mena i Imanol Arregui seran els entrenadors encarregats de dirigir-lo. Aquesta activitat tindrà lloc dissabte i diumenge a l’Auditori del Centre Cultural (les sessions teòriques) i a les Instal·lacions Esportives Municipals (les sessions pràctiques).

A banda, Martorell també acollirà la 7a edició del Desafiament de Porters (dissabte, Pavelló Esportiu Municipal), la 8a Trobada de Promeses i la Cloenda de les Seleccions Catalanes de Futbol Sala. En aquest sentit, el president de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha afirmat que aquest esport s’enriqueix oferint un ample ventall d’activitats.

Jose Miguel Calle, president Lliga Catalana Futbol Sala

Televisió de Catalunya tornarà a apostar per emetre algunes de les finals que tindran lloc aquesta jornada. D’aquesta manera, Esport3 oferirà cinc finals el dissabte, a partir de les 11.45h en directe, i dues més el diumenge, en diferit a partir de les 11.30h.