Martorell ha estat seleccionat per conèixer l’ecosistema emprenedor d’Israel ‘in situ’

428

Carme Moles, cap del Departament del Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, ha estat una de les 35 tècniques seleccionades de tota la Xarxa Catalunya Emprèn per participar en el seminari ‘Israel Innovation and Startup’, que té lloc del 30 d’octubre a l’1 de novembre a Tel Aviv, on s’exposaran els fonaments de l’ecosistema d’startups israelià, un dels més importants del món.

Israel és un clúster mundial d’innovació i esperit empresarial. L’ecosistema israelià “ha estat als titulars durant els últims 10 anys, per l’impressionant nombre d’adquisicions a gran escala i per l’índex d’empreses creades per càpita, superior al de la Xina, Índia, Canadà, Japó i el Regne Unit, així com per l’atracció d’inversions de capital de risc que és dues vegades la dels EUA i 30 vegades la d’Europa”, ha destacat la tècnica Carme Moles. Les empreses i els líders de la indústria de tot el món viatgen a Israel per aprendre sobre l’ecosistema israelià i la cultura d’arrencada que l’envolta.

Tracten de “vincular tots els agents que formen part d’aquest ecosistema: universitats, talent i grans companyies, per tal de llençar productes, que obeeixin a reptes empresarials no resolts, per millorar els seus serveis”, ha dit Carme Moles, qui s’emporta d’Israel “l’esperit d’aquesta nació jove, forjada del no rés, amb molt de talent i empenta, amb un caràcter descarat i sense por a res, que és en el què es basa, en definitiva, l’esperit emprenedor”.

El seminari inclou sessions educatives, taules rodones amb experts i visites als principals actors i a les millors bones pràctiques. StarTAU, el Centre Empresarial de la Universitat de Tel Aviv, en col·laboració amb els principals actors de l’ecosistema d’startups d’Israel, està sent l’amfitrió especial en aquests seminari, en el qual els representants de les diferents entitats estan coneixent de primera mà els fonaments d’un ecosistema emprenedor pioner en el foment d’empreses sofisticades i de noves tecnologies, aportant visió integral des de la fundació de l’ecosistema israelià.

L’estada facilita l’establiment de xarxes internacionals i la promoció de l’ecosistema emprenedor català al món. “És una bona oportunitat per posar en valor la feina que estem fent des de la Xarxa Catalunya Emprèn per oferir serveis d’emprenedoria, així com per formar una xarxa de relacions a través de sessions de networking entre els líders dels ecosistemes israelians i catalans”, ha subratllat Moles.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Martorell estem molt contents que ens hagin escollit perquè vol dir que alguna cosa estem fent bé i per a nosaltres serà un bon aprenentatge”.