Martorell i la Regió Sanitària de Barcelona es mantindran encara en la fase 2 de desescalada

901

La setmana vinent, Martorell, com tota la Regió Sanitària de Barcelona, continuarà en la fase 2 del desconfinament, segons ha anunciat aquest migdia el Ministeri de Sanitat. El Departament de Salut de la Generalitat ha preferit esperar uns dies més per veure com evoluciona l’epidèmia. No es descarta, però, que l’avanç a la fase 3 es demani per a mitjans de la setmana que ve, sense esperar-se al dia 22.

De moment, es mantindran les mateixes condicions que hem tingut aquesta setmana. La mobilitat està limitada a la nostra Regió Sanitària; les reunions en grup es poden fer amb un màxim de 15 persones; cal respectar els aforaments de comerç i restauració, i seguir les mesures de prevenció: mascareta, rentat de mans i distància.

L’alcalde Xavier Fonollosa demana “seguir aplicant el sentit comú i la responsabilitat individual. L’evolució de l’epidèmia és positiva i la prudència és l’element clau en aquest moment. Com he dit altres vegades, el desconfinament és un procés complex i amb riscos, per tant, hem de seguir actuant amb prudència”.

“No podem perdre de vista que venim d’una emergència que ha estat la més greu que hem viscut en molt de temps i que encara està activa. Tot i seguir una evolució satisfactòria, un rebrot d’aquest maleït virus seria el pitjor que ens podria passar. Després de tres mesos d’epidèmia, estem més a prop que mai de la sortida i es tracta d’aplicar el sentit comú i mantenir-nos units fins al final”, recalca.

Pel que fa a les dades, seguim sense cap ingressat positiu ni cap professional sanitari infectat ni a l’Hospital Sant Joan de Deu ni a l’Hospital Sagrat Cor. A l’Hospital Sant Joan de Deu hi ha cinc persones aïllades pendents del resultat de la prova. Tenim 103 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En el dia d’avui, tampoc no hem hagut de lamentar cap defunció.