Martorell ha encès, aquest dijous a la nit, els llums de Nadal als carrers i principals zones comercials. Un total de 535 punts, entre garlandes i figures amb motius típics d’aquestes festes, lluiran fins passada la Nit de Reis. Aquest any, s’ha ampliat la il·luminació a vuit carrers més i a edificis emblemàtics del poble. L’objectiu és aixecar l’ànim de la ciutadania, així com dinamitzar el sector comercial.

Enguany, s’ha estès la il·luminació nadalenca als carrers Mercadal, Torrent de Rosanes, Antoni Maria Claret, Josep Pla, Mestres Gomila i Reniu, plaça dels Països Catalans, plaça de l’Illa Santacana i a la rotonda de Puig del Ravell. També s’hi han col·locat quatre figures grans al carrer de Pere Puig i un ninot de neu al carrer de Salvador Espriu. Novetat és també el resseguiment amb lluminària de l’skyline d’alguns edificis emblemàtics del poble, com són les pèrgoles i baranes del Centre Cultural, el Mercat Municipal Les Bòbiles i la passera sobre l’N-II.

La regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, remarca que “amb el temps que estem vivint, ens fa especial il·lusió encendre els llums perquè l’ambient nadalenc reforçarà l’ànim, ens donarà una mica més d’alegria i ganes de gaudir de les festes, tot i la situació. També volem donar suport al petit comerç i que la gent s’animi a consumir al barri”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

L’Ajuntament segueix apostant per la decoració festiva de baix consum amb bombetes LED que, en alguns casos, aconsegueixen un estalvi energètic de fins el 60 per cent del consum d’energia i una major durabilitat de les lluminàries, ja que aquest sistema pateix menys desgast.