Martorell incrementa en un mes un 6% el nombre d’establiments comercials adherits al Voluntariat per la llengua

378
Codi
Codi

El Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha ampliat la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), amb sis noves adhesions que garanteixen l’atenció en català a la clientela i fomenten l’ús social del català.

En aquests moments ja hi ha 106 botigues adherides. Entre els nous establiments col·laboradors del VxL, hi ha: Confort Electrodomèstics, Menuts i Sonia Pinedo, ubicats a la rambla de les Bòbiles, i Xaloc, Ungles i Estètica i Rosa Junyent, a la plaça de la Vila.

Aquesta actuació s’emmarca en el programa ‘Català i Empresa 2018-2019’, un dels punts estratègics de les noves línies d’actuació encetades al Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n’Ametller, amb seu a Molins de Rei, com a conseqüència del canvi en la direcció del centre.

El CNL Ca n’Ametller, que engloba 12 poblacions del Baix Llobregat, més Castellbisbal (Vallès Occidental), compta actualment amb una xarxa de més de 700 establiments comercials que s’han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l’any 2007, amb la finalitat de garantir un espai d’ús quotidià de la llengua catalana a totes les persones que l’estan aprenent o que el volen practicar. A tot Catalunya, n’hi ha més de 3.500, que es poden consultar al web ww.vxl.cat/establiments.