Martorell inicia les accions formatives per a empreses i emprenedors del Baix Nord

485

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha iniciat les accions formatives adreçades a persones emprenedores i empreses per aquest any 2016 programades en col·laboració amb els ajuntaments del Baix Llobregat Nord, amb l’objectiu de fomentar i impulsar el desenvolupament econòmic local a través de la millora de les competències i capacitats de les persones participants.

En aquest context, els diferents ajuntaments de la zona Nord del Baix Llobregat – Ajuntament de Martorell, Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Ajuntament d’Abrera, Ajuntament de Collbató, Ajuntament d’Esparreguera, Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires- uneixen esforços per oferir un total de 31 accions formatives, realitzant la programació conjunta com a projecte d’àmbit supramunicipal, per dur a terme durant els mesos d’abril a novembre de 2016.

Aquestes formacions, subvencionades per la Diputació de Barcelona en el marc del recull d’activitats de suport al teixit empresarial, s’adrecen tant a persones emprenedores com a empreses -autònoms, professionals i responsables o tècnics d’empreses- i abasten una gran diversitat temàtica.

Les accions programades s’emmarquen en diferents itineraris formatius i diferents línies de treball. En aquesta línia Martorell enceta la programació amb un contingut eminentment divulgatiu i de gran utilitat per a les empreses i autònoms, la sessió informativa Segueixo com a autònom o creo una societat i continua amb una sessió d’acompanyament per reforçar els inicis de les persones emprenedores, la formacióTeletreball: Vols la fórmula de l’èxit? L’oficina va amb mi.

Dues primeres formacions realitzades a Martorell

Més d’una quinzena de persones van assistir el passat 5 d’abril al primer curs de la programació 2016, Segueixo com a autònom o creo una societat, realitzat a Martorell a la sala de conferències Molí Empresa del Centre de Promoció Econòmica, i impartit pel formador Josep Ristol de l’empresa Merk2, SL. Durant aquesta sessió els participants van conèixer les diferències entre ser autònom o ser una societat, els marcs legals, les obligacions mercantils, els tràmits de constitució i fiscalitat de les dues formes empresarials.

La segona formació, realitzada també a Martorell, ha estat el curs Teletreball: Vols la fórmula de l’èxit? L’oficina va amb mi, realitzat el 12 d’abril amb una desena d’emprenedors i empresaris. Els participants, a través de metodologia coaching i de la mà de la formadora Anna Jaumot, van descobrir durant la sessió una nova modalitat laboral coneixent la llibertat de moviment que proporciona el Teletreball i decidint si s’ajusta a les seves necessitats. Durant la formació, Anna Jaumot ha realitzat diferents dinàmiques de grup que han permès als alumnes de forma pràctica conèixer les possibilitats del Teletreball aplicat al seu negoci i les seves característiques d’organització, gestió, estructura i planificació.

Consulta les accions formatives al maig