Martorell millora la mobilitat i l’enllumenat a tres dels seus polígons industrials

882

L’Ajuntament de Martorell ha finalitzat les obres de millora dels accessos als polígons de La Torre, Solvay i Can Cases-Can Sunyol. El cost total del projecte ha estat de 957.012,75 euros, dels quals 675.000,00 euros han estat aportats per la Diputació (70,53%) en el marc de la segona fase del Pla de Modernització de Polígons d’Activitat Econòmica.

Les actuacions als tres polígons martorellencs han consistit la instal·lació de 51 nous punts de llum i la substitució de 110 llumeneres per led, la posada en marxa de 425 metres lineals de carril bici, la jerarquització de l’espai viari, asfaltat de calçades i voreres (16.780 m2), una desena de passos de vianants, 114 places noves places d’aparcament, tres rotondes d’accés, senyalització viària i tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Les obres executades han permès assolir millores sensibles en la mobilitat, reordenant el front viari d’accés als mateixos i reduint-ne sensiblement els col·lapses circulatoris i la sinistralitat. Igualment, els punts de recàrrega de vehicles elèctrics representen un avenç notable vers la reducció de l’impacte ambiental de les activitats econòmiques i la sostenibilitat. Aquestes millores tindran impacte a les 149 empreses dels polígons, que ocupen un total de 2.417 treballadors.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, remarca que “no és cosa d’un sol projecte” i que estan redactant-ne dos més que presentaran a l’ens supramunicipals per cercar suport econòmic. “Els polígons són la nostra font principal d’ingressos. Hem de cuidar la generació d’activitat econòmica, que vol dir ocupació, riquesa i benestar. Per això hem de tenir els polígons al dia”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En el marc del Pla de Modernització de Polígons d’Activitat Econòmica, la Diputació de Barcelona ha invertit un total de 30 milions d’euros, en dues edicions: a la primera, atorgada durant els mesos de maig i juny de 2018, van rebre subvenció 22 projectes, i a la segona 27 projectes més. El Pla té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores de la província de Barcelona.