Martorell se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020

1077

Martorell se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020, que se celebra del 16 al 22 de setembre. La cita es planteja assolir la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050. La nostra població hi participa amb l’adquisició d’un nou vehicle elèctric per a la Brigada Municipal i la instal·lació de tres nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

La Setmana Europea de la Mobilitat es marca com a objectius compatibilitzar l’ús del vehicle amb la sostenibilitat energètica i la protecció de la qualitat de l’aire; la sensibilització ciutadana sobre l’impacte ambiental del transport; l’impuls de l’ús dels mitjans de transport sostenibles -en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics-; el retrobament de la ciutadania amb la ciutat i fer reflexionar aquesta sobre l’afectació a la salut de l’ús excessiu del transport motoritzat.

Martorell és un dels 212 municipis catalans adherits a la Setmana i impulsa dues del prop de mig miler d’accions a desplegar. Una d’elles és la incorporació d’un nou vehicle elèctric destinat a la Brigada Municipal. El nou vehicle elèctric és un pas més en la conversió de la flota a la màxima eficiència energètica, i esdevé una mesura inclosa en la Declaració d’Emergència Climàtica, que planteja la reducció de les emissions un 40% per l’any 2030. El nou furgó ajudarà la Brigada en les tasques de manteniment i conservació dels diferents espais urbans, com ara paviments, equipaments i edificis municipals, mobiliari urbà i jocs infantils, jardineria i arbrat, xarxa d’aigua i clavegueram, enllumenat públic, semàfors, senyals i grafits.

Pel que fa a les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, es preveu la instal·lació de tres punts dins del Projecte de millora de l’accessibilitat als polígons industrials La Torre, Can Cases-Can Sunyol i al Complex Industrial Solvay. Les noves estacions seran de càrrega ràpida, de 50kW i amb tres connectors, que amb uns 25 minuts permetran carregar fins a un 80% de la bateria d’un vehicle.

Aquesta acció forma part d’un pla de millora d’aquests polígons industrials, en el marc d’un programa complementari de modernització de polígons de la Diputació de Barcelona. El pla comporta, entre d’altres, la millora dels accessos; la creació de noves rotondes i de noves places d’aparcament i de carrils bici bidireccionals; la reconfiguració dels vials; la millora de la senyalització i de la visibilitat; la creació de nous passos de vianants, i finalment la millora de les xarxes de serveis i de subministraments d’electricitat i enllumenat, sanejament i telecomunicacions.