Martorell passa dilluns a la fase 1 del desconfinament

2169

Martorell entrarà dilluns en la fase 1 del procés de desconfinament, segons ha anunciat avui el Ministeri de Sanitat. La nova etapa implicarà la relaxació de certes mesures i permetrà, entre d’altres, les trobades de fins a 10 persones, o l’obertura de les terrasses de bars i restaurants. La mobilitat per als veïns i veïnes de la nostra població, queda reduïda a la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

En la fase 1 es permeten les reunions de fins a 10 persones als domicilis, zones comunes d’edificis o al carrer, sempre que es respecti la distància de dos metres o s’utilitzi mascareta.

També podran obrir de les terrasses de bars i restaurants a l’aire lliure, amb una ocupació màxima de 10 persones per taula i un màxim d’ús de la meitat de les taules. A més, es prendran totes les mesures de seguretat necessàries per part dels titulars dels establiments.

“Els bars i restaurants porten més de dos mesos tancats. Donat que han estat els més castigats, des de l’Ajuntament hem volgut fer un doble ajut: l’ampliació temporal de l’espai per a la instal·lació de terrasses a la via pública i la suspensió de l’ordenança fiscal que regulava la taxa d’ocupació de via pública per a aquests establiments, des del 14 de març fins al 31 de desembre”, ha recordat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

S’obrirà la circulació entre Martorell i tota la Regió Sanitària Metropolitana Sud, és a dir, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf i l’Hospitalet de Llobregat. El desplaçament a altres regions sanitàries es permetrà exclusivament per motius laborals, sanitaris o de força major.

Les franges horàries per les sortides al carrer quedaran com fins ara. Els establiments comercials que ja podien obrir a la fase 0,5 ho seguiran fent sense cita prèvia, amb un màxim d’un terç de l’aforament. En tots els casos, la distància de seguretat s’ha de mantenir sempre i cal portar mascareta.

Fonollosa ha expressat que el pas de fase “és una bona notícia, que hem de prendre amb precaució ja que encara conviurem amb una epidèmia que sabem que ha estat letal i que pot tornar a ser-ho en cas de rebrot. Anirem avançant en el desconfinament sempre que siguem capaços, tots plegats, d’actuar de manera responsable complint les mesures de seguretat i de distància física”.

“Hi ha molta gent que em demana més presència de la Policia Local. Tenim tots els agents al carrer, fent serveis adreçats a la COVID-19 i cada dia posen sancions. Però per molta policia que posem al carrer, si no prenem consciència col·lectiva i ens protegim no avançarem. Si fem les coses bé, ens en sortirem”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha remarcat que “la mesura més efectiva de totes -i ara també obligatòria- és l’ús de la mascareta quan sortim al carrer. A partir de dilluns serà encara més important, ja que es preveu que hi hagi més sortides i, per tant, més relació entre les persones”.

225 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 15 infectats per coronavirus, dels quals 11 són personal sanitari i quatre són pacients ingressats amb positiu (tres dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha nou persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 26 positius i 184 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 225 persones infectades de coronavirus de les quals 190 són de Martorell.

Avui també s’han donat d’alta tres persones als hospitals i, per setè dia consecutiu, no hem de lamentar cap defunció.