Martorell projectarà l’òpera ‘La Traviata’ del Liceu amb una pantalla gegant al Progrés

334

El proper dissabte 18 de juliol (22.00h) la pista-jardí del Progrés s’omplirà per veure en directe, de forma gratuïta i a través d’una pantalla gegant la projecció de l’òpera ‘La Traviata’ de Verdi des del Gran Teatre del Liceu. La projecció es farà en tretze poblacions catalanes a través del senyal del canal 33. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i el regidor de Cultura, Sergi Corral, han participat en la presentació de la campanya ‘Liceu a la Fresca’ al Palau Robert de Barcelona.

El Gran Teatre del Liceu apropa l’òpera als municipis catalans amb Liceu a la Fresca. Després de dos anys, el Liceu recupera aquesta activitat i l’estén a tota Catalunya amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a noves regions i públics. Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, tretze municipis -un d’ells, Martorell- retransmetran ‘La traviata’ de Verdi en la visió de David McVicar que conté un alt voltatge dramàtic i que permet una relectura contemporània de l’òpera verdiana més representada.

Roger Guasch, director general del Liceu, ha explicat que “l’objectiu era obrir el Liceu de portes en fora, des d’un vessant més social. Volem arribar al territori amb la finalitat que la gent se senti molt vinculada a l’òpera que estem fent i que gaudeixi”.

Salt de qualitat per Martorell

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Sergi Corral ha dit que “tot el que sigui anar a costat del Liceu suposa un salt de qualitat per la Cultura de Martorell. Els ciutadans hauran d’apropar-se al Progrés amb l’única finalitat d’assegurar-se una butaca i passar-ho bé”. La projecció de l’òpera coïncideix amb el PAS. Corral afegeix que “hi ha gustos per a tots, són propostes amb estils diferents i tothom pot triar una de les dues o combinar-ho”.

Els tretze municipis

Arenys de Mar, Barcelona, Cervera, Girona, Igualada, L’Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són els municipis que emetran una de les millors produccions de la temporada 2014/15 mitjançant grans pantalles a emplaçaments representatius de cada població. Un espectacle melodramàtic, amb ambientació d’època que ja es va poder veure el passat mes d’octubre inaugurant el curs liceista amb una ocupació de pràcticament el 100%.

Televisió de Catalunya s’uneix a la proposta i col·labora amb el projecte cedint el senyal a tots els municipis i emetent la peça el mateix dia pel Canal 33.

Sobre ‘La Traviata’
La Traviata és una de les òperes més grans del repertori operístic mundial torna el juliol al Gran Teatre del Liceu on s’ha representat 232 vegades. El director d’escena i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera (Glasgow), Welsh National Opera (Cardiff), i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la famosa novel·la “La dama de les camèlies” d’Alexandre Dumas fill.

La direcció musical correrà a càrrec d’Evelino Pidó, prestigiós director d’orquestra que va debutar al Liceu el passat octubre amb el mateix espectacle.