Martorell renova, un any més, el programa de Gent Gran de l’Obra Social La Caixa

777

L’Ajuntament de Martorell i l’Obra Social La Caixa reforcen el seu compromís amb les persones grans amb la signatura del conveni per desenvolupar el programa de Gent Gran als esplais d’avis del municipi. L’any 2015, aquests centres van acollir 22 activitats i tallers dels quals van poder participar 570 persones grans, que suposa un 13% de la població de gent gran de la vila.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la directora d’Àrea de Negoci de l’Anoia-Baix Llobregat de CaixaBank, Anna Mòdol,i els representants de l’Associació de Gent Gran de l’esplai d’Avis la Vila i de l’Associació de Gent Gran de l’Esplai Buenos Aires,Víctor Pujol i Maria Waliasrespectivament, han renovat el seu compromís per promoure l’envelliment actiu.

El programa de Gent Gran és el més emblemàtic de l’Obra Social La Caixa i dóna resposta a les noves necessitats socials d’aquest col·lectiu. Des de l’any 2002 l’Ajuntament de Martorell i l’Obra Social La Caixa treballen conjuntament per actualitzar el programa d’atenció a través d’un conveni de col·laboració. Fonollosa assegura que “a través d’aquest programa canalitzem un seguit d’activitats amb la Gent Gran i amb altres col·lectius. La Caixa és un partner molt important per a l’Ajuntament i imprescindible per mantenir l’envelliment actiu dels nostres ciutadans”.

La nova generació de persones grans

L’objectiu del programa de Gent Gran és fomentar la participació activa de les persones grans i fer-les presents en la nostra societat, adaptant-se alhora a les seves necessitats actuals.

La directora d’Àrea de Negoci de l’Anoia-Baix Llobregat de CaixaBank, Anna Mòdol explica que “una de les prioritats de l’Obra Social La Caixa és aquest programa que pretén afavorir a la integració de la gent gran a les noves tecnologies en una societat canviant lligat a una vellesa activa”.

El programa inclou tallers de promoció de la salut i el benestar, projectes de participació social i voluntariat, i projectes de formació en tecnologies de la informació i comunicació. L’any 2015, a Martorell es van desenvolupar 22 activitats i tallers dels quals van poder participar 570 persones grans, que suposa un 13% de la població de gent gran del municipi.

Coincidint amb el centenari del programa de Gent Gran de l’Obra Social La Caixa s’actualitzen i s’amplien els tallers de promoció de la salut i el benestar, els projectes de participació social i voluntariat, els de formació en tecnologies de la informació i comunicació i una nova línia de desenvolupament vital amb el programa Viure bé, sentir-se millor.