Martorell rep la distinció de Viles Florides per la gestió dels espais verds al municipi

340

L’alcalde Xavier Fonollosa ha rebut, aquest dimecres, la distinció de Viles Florides a Martorell amb la qualificació tres flors d’honor com a reconeixement a la gestió dels espais verds al municipi, però sobretot, per la reconversió de l’antiga N-II en un passeig. L’alcalde ha rebut el reconeixement en un acte que ha tingut lloc a l’Espai natural Riera de Villacrosa-Font del Pic, a Sant Hilari Sacalm.

La reconversió de l’antiga N-II, un traçat de gairebé 5 quilòmetres de recorregut, li ha valgut a Martorell la distinció ‘Viles Florides’, que atorga la Confederació d’Hornicultura Ornamental de Catalunya (CHOC). La gestió dels espais verds en aquest traçat de l’antiga N-II ha fet que Martorell compti actualment amb 613 arbres plantats, 525 punts de llum i 164 bancs instal·lats.

L’alcalde Fonollosa explica que “rebre una distinció com aquesta i que et reconeguin la feina feta en l’espai públic és per estar molt satisfets. Aquesta distinció el que fa és impulsar la gestió feta i la que ha de venir, que és molta”.

El jurat de ‘Viles Florides’ també ha qualificat altres espais de Martorell, com ara, el passeig de Catalunya o les remodelacions fetes al barri de Buenos Aires. Fonollosa diu que “la distinció és per tot plegat. Al jurat van trobar espectacular la transformació de l’antiga N-II en un passeig, però també els va sorprendre com s’ha remodelat tot l’entorn al barri de Buenos Aires”.

L’actual govern municipal segueix apostant per un urbanisme al servei de les persones perquè, segons Fonollosa, “la millora de tots els racons de Martorell contribueixin a un millor benestar de les persones”.

En l’acte hi ha assistit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta; l’alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana i el subdirector de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

Millora dels espais verds

Viles Florides, és un moviment que fomenta la millora dels espais verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. L’objectiu final és fer créixer l’interès per la natura i el verd, i afavorir la consciència sobre el medi ambient i la necessitat de viure en espais sostenibles.

Després de tres primeres edicions de Viles Florides, en les quals s’havien atorgat Flors d’Honor a 39 municipis, enguany, en la seva quarta edició, la participació al moviment Viles Florides ha estat realment un èxit. Ja són 68 municipis, a més 250 noves iniciatives entre espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides.