Martorell rep, per quart any consecutiu, Tres Flors d’Honor al Viles Florides per la qualitat dels espais verds

361

La Confederació d’Horticultura de Catalunya (CHOC) va lliurar, el 12 d’octubre al Castell de Vila-seca, les Flors d’Honor del 7è Viles Florides als municipis que destaquen pel seu compromís amb els espais verds. Martorell va mantenir les seves Tres Flors d’Honor, per quart any consecutiu, en reconeixement a la transformació del seu enjardinament. L’acte va ser presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i va comptar amb representants dels 130 municipis participants.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, reconeix estar molt satisfet amb el guardó perquè “era difícil arribar a formar part del grup selecte del Viles Florides, però mantenir les Tres Flors d’Honor és un gran repte assolit. L’objectiu és aconseguir la Quarta Flor d’Honor que, excepcionalment, aconsegueixen pocs municipis i que significa l’excel·lència en el paisatge urbà i les zones verdes. Per a nosaltres és molt important perquè venim d’on venim. Un dels nostres eslògans era passar del gris al color i crec que l’hem complert amb escreix”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa destaca que “totes les flors que hi ha a Martorell, més de 80.000 a l’any, es produeixen al Viver de Can Serra on treballen persones amb discapacitat intel·lectual. A banda d’aconseguir que el nostre espai públic estigui més bonic i acolorit, donem feina a uns nois i noies que se senten molt orgullosos de veure reflectida als carrers la tasca que fan”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En aquesta edició del Viles Florides, Molins de Rei ha obtingut el guardó de Dues Flors d’ Honor. Martorell, Abrera, Sant Feliu i Sant Just Desvern, han obtingut les preuades Tres Flors d’Honor. Els municipis d’Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès) encapçalen el rànquing amb Quatre Flors d’Honor.

Davant l’augment del nombre de municipis que s’han sumat a Viles Florides -en l’edició anterior n’hi havia 113-, el president de la CHOC, Sito Vilarrubla, va celebrar l’aposta creixent per posar en valor la qualitat dels espais verds, la conscienciació social vers les polítiques sostenibles i el desenvolupament d’economies socials a través de l’atractiu de la natura i els parcs i jardins.