Martorell rep una subvenció europea per estendre l’accés wifi als espais públics

505

L’Ajuntament de Martorell ha aconseguit una subvenció de 15.000 euros en la primera convocatòria de la iniciativa WiFi4EU de la Comissió Europea per instal·lar punts de connexió wifi gratuïta en espais públics, com ara els edificis del consistori, biblioteques, museus, parcs o places.

Els punts WIFI4EU seran gratuïts, sense publicitat, no podran recollir dades personals i hauran de romandre actius durant com a mínim tres anys. Amb aquesta iniciativa, els martorellencs podran tenir accés a Internet de qualitat als diferents equipaments municipals i de manera gratuïta, atenent d’aquesta manera la demanda feta principalment per la gent jove, segons indica l’alcalde Xavier Fonollosa. Martorell és un dels 43 municipis catalans seleccionats el que demostra, segons l’alcalde, que s’ha fet un bon treball per aconseguir tenir wifi d’altes prestacions.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Després que la Comissió Europea hagi publicat el llistat dels municipis seleccionats, l’Agència executiva d’innovació i xarxes (INEA), encarregada de l’execució del programa, signarà els acords de subvenció amb els ajuntaments. Una vegada signats, el municipis podran contractar una empresa perquè faci la instal·lació dels punts d’accés wifi en espais públics. Fonollosa indica que aviat coneixeran les diferents etapes d’implementació i assegura que en un període de 6 mesos a un any tot els equipaments públics de Martorell tindran wifi d’altes prestacions.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A través del sistema WIFI4EU, els municipis de tot Europa sense excepció, poden optar a bons de 15.000 euros per construir infraestructura tecnològica per donar wifi gratuïta d’alta velocitat a la seva ciutadania i a les persones que hi estiguin de pas. La iniciativa, que té una dotació total de 120M d’euros, promou la subvenció de fins al 100% de la infraestructura wifi necessària en els Ajuntaments i municipis en concepte dels punts d’accés i la tecnologia que es requereix per a la implantació del servei. A Catalunya, en la primera convocatòria de WiFi4EU s’han seleccionat un total de 44 municipis, que sumen un finançament de 660.000 euros. A l’Estat espanyol són més de 200 els pobles i ciutats que rebran l’ajut de la UE, mentre que a tot Europa s’han seleccionat 2.800 municipis. La convocatòria, que va estar oberta del 7 al 9 de novembre de 2018, va rebre un total de 13.000 sol·licituds. La segona convocatòria del programa està prevista per a inicis del 2019.