Martorell s’adhereix a la Declaració Ciutats Amigues de la Infància i celebra el Dia dels Drets dels Infants

1137

Martorell s’ha sumat, aquest dilluns en el Ple Municipal, a la Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses de Ciutats Amigues de la Infància, un manifest d’àmbit mundial que vetlla pels drets dels infants i adolescents. Adquireix, així, el compromís de valorar, respectar i tractar justament els infants, empoderar-los i garantir-los una vida de qualitat.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va assistir a la cimera celebrada a Colònia (Alemanya) els dies 17 i 18 d’octubre de 2019, de la que en va sorgir un text que es compromet a aplicar la Convenció sobre els Drets dels Nens i a posar en pràctica la iniciativa de les Ciutats Amigues de la Infància.

La regidora d’Infància i Adolescència, Belén Leiva, ha explicat que “pretén que tots els nens, nenes i joves siguin valorats, respectats i tractats justament a les seves comunitats i per les autoritats locals; que tinguin veu, necessitats i prioritats que s’escoltin i que es tinguin en compte a les lleis, polítiques, pressupostos i decisions públiques que els afecten; que tinguin accés a unes serveis bàsics de qualitat; a viure en un entorn segur, protegit i de qualitat i l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, del joc i de l’oci”.

Belén Leiva, regidora d'Infància i Adolescència

Amb l’adhesió, l’Ajuntament es compromet “a demostrar resultats concrets, sostenibles i mesurables per als nens i nenes, a promoure la seva participació significativa i inclusiva i a eliminar la discriminació contra ells en les polítiques i accions”.

La regidora ha recordat que “som Ciutat Amiga de la Infància per Unicef i hem de vetllar per a que els nostres infants vegin complerts tots els seus drets, perquè tinguin una infància el més feliç possible”. I afegeix que “des de l’Ajuntament hi ha diverses institucions que treballen per al compliment d’aquests drets, i fem activitats i donem suport a tot el que creiem que els és favorable”.

Belén Leiva, regidora d'Infància i Adolescència

Dia Internacional dels Drets dels Infants

L’anunci coincideix amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants d’aquest dimecres, 20 de novembre. Per commemorar l’efemèride, el Círcol acollirà, a les 18.00h, l’espectacle infantil El globus vermell, de la Companyia Mô Clown Cia. Properament, l’Ajuntament engegarà la campanya ‘Un parc, un dret’. En 10 parcs infantils de la població, les famílies descobriran els 10 drets que recull la Convenció dels Drets dels Infants, aprovada per l’Assemblea de les Nacions Unides ara fa just 30 anys.

Belén Leiva, regidora d'Infància i Adolescència

Constitució del Consell d’Infants

Aquest diumenge, 24 de novembre, a les 11.00h, a El Progrés es constituirà el Consell d’Infants del curs 2019-20. Un acte amb representants de totes les escoles de Martorell en el que “prendran possessió les nenes i els nens de 4t de Primària proposats per les escoles per a recollir i explicar tot allò que els preocupa. També acomiadarem els alumnes de 6è que marxen del Consell i estarem acompanyats d’una responsable d’Unicef per parlar de la tasca que fan”, explica Leiva.