Martorell se suma a la 17a Setmana Sense Fum per combatre i prevenir l’hàbit tabàquic

374

Martorell s’adhereix a la commemoració de la 17a Setmana Sense Fum per sensibilitzar la població de la importància de no iniciar-se o abandonar l’hàbit tabàquic i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Els lemes d’enguany són ‘Passo de fumar, i tu?’ i ‘Decideix-te a deixar de fumar, avui és el dia’. Aquest dimarts 31 de maig, es repartirà material divulgatiu a l’Ajuntament de Martorell, al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) i a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Amb la intenció d’aconseguir la major difusió de la 17a Setmana Sense Fum, s’instal·laran taules informatives, de 10.00 a 14.00h, a l’Ajuntament de Martorell (c/ del Mur, 61) i al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (c/ Gelida s/n) amb materials de sensibilització a la població fumadora (díptics informatius, enquesta sobre tabaquisme El que queda per fer, test de dependència, càlcul del cost del tabac, carboximetria…).

“Les taules informatives comptaran amb la presència de professionals de l’Àrea Bàsica de Salut de Martorell i dels Serveis Mèdics del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), respectivament”, ha explicat el regidor de Salut i Gent Gran, Albert Fernández.

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell “se sumarà al repartiment d’informació durant la jornada i, a més, realitzarà dues xerrades a l’Escola Juan Ramón Jiménez (31 de maig) i a l’Escola Els Convents (7 de juny) sobre els efectes nocius del tabac i la importància de prevenir-ne la iniciació”, ha explicat.

La 17a Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, amb la implicació de la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables, el Consell de Col·legis de Farmacèutics, la Societat Catalana de Salut Laboral, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les diputacions.