Martorell se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

268
Exposició 'Diferents, Iguals, Nosaltres, Adolescents, identitats i diversitat sexual'
Exposició 'Diferents, Iguals, Nosaltres, Adolescents, identitats i diversitat sexual'

El Dia Internacional contra la LGTBIfòbia es commemora aquest divendres, 17 de maig. Coincidint amb l’efemèride i amb l’elaboració del Pla d’Igualtat LGTBI de l’Ajuntament de Martorell, la Regidoria de Joventut ha organitzat aquest trimestre activitats de conscienciació per als joves, dins el Pla d’Educació per a la Salut (PES) del Pla Local de Joventut de Martorell.

Durant aquest tercer trimestre del curs s’ha treballat la LGTBIfòbia amb l’objectiu de sensibilitzar envers la diversitat d’identitats afectives i sexuals, i el foment de comportaments igualitaris, facilitant així el desenvolupament de valors, actituds i models relacionals que ajuden a defugir conductes discriminatòries per raó d’orientació sexual, ha explicat Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut

Més de 300 alumnes dels instituts Joan Oró, Maria Canela, Pompeu Fabra, UEC Martorell i PFI-PTT han vist l’obra de teatre I què, i què de Nus Teatre i Acció Social al Centre Cultural els dies 6 i 7 de maig. Es tractava d’un teatre fòrum i improvisació sobre les actituds dels joves davant la diversitat afectiva LGTBI. A partir d’aquí els joves plantejaven diferents anècdotes o experiències viscudes. Situacions difícils, violentes o complexes, que no tenen una solució fàcil. Dalt de l’escenari, van donar vida a aquestes històries. A més, el vestíbul de l’Espai Jove ha acollit l’exposició Diferents, Iguals, Nosaltres, Adolescents, identitats i diversitat sexual de l’associació Pandora.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: l’homofòbia – que d’acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia. L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.