Martorell se suma a la Marxa estatal contra les violències masclistes

357

L’Ajuntament de Martorell s’ha afegit a la Marxa estatal contra les violències masclistes penjant una lona amb l’eslògan ‘Contra les violències masclistes’ al balcó de la casa consistorial, aquest dissabte, coincidint amb la gran protesta estatal del moviment feminista que milers de persones han assistit a Madrid.

En l’última sessió plenària, l’Ajuntament va aprovar una moció per a la mobilització ciutadana i a la participació social en una marxa per tal de visibilitzar la violència masclista. La moció, presentada pels grups municipals de PSC i SOM Martorell, assegura que “la prevenció i actuació sigui una prioritat per a les administracions i institucions tant locals, autonòmiques com una qüestió d’Estat”.

Segons l’organització de la Marxa estatal contra les violències masclistes s’han sumat a la moció bona part dels ajuntaments, partits polítics, sindicats i ONG. Aquest any 2015 ja hi ha hagut 41 dones assassinades segons xifres oficials.

Un novembre farcit d’actes
L’Ajuntament de Martorell, a través del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, ha elaborat una programació dedicada a sensibilitzar la població amb motiu del dia internacional contra la violència de les dones, previst el 25 de novembre.

Destaquen la presentació del Protocol municipal per a l’abordatge integral de la violència masclista, el 20 de novembre i la lectura del manifest institucional de la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, el 25 de novembre.